Konu: kaktüs
View Single Post
Eski 25-10-2019, 13:20   #5
kaktüs
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-10-2007
Dinozor Kavun (White Ivory, Ivory Gaya)

Bitki türü: Meyve

Bitki ömrü: Tek yillik

Tohum Türü: Cucumis melo inodorus

Tohum çeşit adı: Dinozor Kavun (White Ivory, Ivory Gaya, Snow Leopard Melon)

Tohum kaç yıldır sizdedir: 1

Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Sidney

Tohumun kökeni: Asil kökeni Japonya (White ivory, Ivory Gaya), Kore ve Asya'da da popüler iken Brezilya'da bir üretici bu kavunlari üretmeye başlıyor ve dinozor yumurtasını andırıyor diye, Dino ismi ile piyasaya sürüyor. Simdilerde Avrupa'da ve dünyanın çeşitli yerlerinde bu isimle tanınan ve sevilen bir kavun... Meyvesi kucuk, tek porsiyonluk, cep kavunları gibi yogun kokulu ve tadı çok lezzetli, tazelik veren bir aroması var. Bitki de çok asiri yayilmadigi icin benim gibi kucuk alanda ekim dikim yapanlar icin uygun diyebilirim.Dağıtılacak

Tohumun Saflığı: Izolasyon yapilmadi

Tohumu ilk paylaşan:
Bilmiyorum, ben olabilirim.

Tohum size nereden geldi: Farmers market denen, uretici pazarindan

Kullanılan gübreler: Kompost ve malc disinda herhangi bir gubre kullanilmadi

Kullanılan ilaçlar: Ilac kullanilmadi

Hasat yıl ve ayı: 2018 sonbahar

Bitki tipi ve gelişim durumu: Cok farkli bir ozellige rastlanmadi. Yalniz diger denedigim kavunlara gore, daha az alani kapladi.

Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Tatli bir kavun, hafif armut ve bal tadina benzettik. Olgunlasmadan once toplanip, oda sicakliginda olgunlasmaya birakilabiliyor. Olgunlastiktan sonra buzdolabinda 5-6 gun kadar hic bir ozellik kaybetmeden saklaniyor. Taze tuketim icin uygun. Kucuk bir kavun, kesildiginde bir kisi rahatlikla yarisini yiyebiliyor.

Yetiştirme özellikleri: Ozel bir yetistirme istegi yok.

Tohum sayisi kisitli oldugu icin paylasim 10 kisi ile sinirlidir.

Eklenen Resimler

kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön