Geçen yıl tohum talep etmiştim, sıra geldi paylaşmaya

Geçen yılın kısa bir özetini de yapmak isterim.
Yeni dönemde ben de tohum paylaşan konuma geçebilmek için hevesle çalıştım. Tohumdan fide üretme kısmında oldukça da başarılı olduğumu düşünüyorum ancak kendi bahçem olmadığından fidelerimi kendim yetiştiremedim annemin ve kayınvalidemin bahçelerinde uzaktan takip edebildim ve bir iki fide de balkonda kendim baktım. Talep ettiğim 25 çeşit tohumun, gönderilememiş olan 3 ü hariç ( alacalı su kabağı, painted mountain mısır, selluka sarmaşık),
Ürettiklerimin bir özetini yapacak olursam ; Bulgar kırmızısı hariç hemen bütün domates tohumları fideye dönüştü diyebilirim, Buena mulata biber de çok nazlıydı 10 civarındaki tohumdan 4 fideyi zorla (tepesindeki tohum kabını bir türlü atamadığı için elimle açmak durumunda kaldım ) yetiştirebildim. 4 adet kudret narı tohumunun biri bile tohumdan çıkamadı. Kırmızı Malabar ıspanağı balkonda bile çok güzel oldu ancak balkonda yetişen bitkinin (yaprakları bahçedekine kıyasla daha küçük oldu) tohum kalitesi yeterli ise size danışarak uygunsa onu da paylaşmak isterim
Paylaşacağım tohumlar
1) Yemeklik kabak (incirli)
2) Gorkok (topan) acur ( sernur)
3) Pazı
4) Karalahana
5) Karadeniz mısırı (8-10 sıralı)