Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mecegh
Selamlar herkese,
Ben de sonunda cesaret edip bir tane Phalaenopsis aldım kendime. Aydınlık bir yere koydum. Üzerinde bir sürü çiçeği vardı ama 2 gün içerisinde hepsini döktü, hatta tomurcukları vardı onlar da pıtır pıtır döküldüler. Çok üzüldüm ama şimdi bazı dökülmeyen tomurcukları kabarmaya başladı. Yaklaşık 10 gün oldu alalı, sanırım ancak yerine alıştı. Yanlış mı düşünüyorum
Tabi alır almaz da baktım forumda neler yazılmış diye. Altına koyduğum tabağa taşlar koydum güzel güzel ve saksıya değmiyecek şekilde su ekliyorum azaldıkça. Sulamasını da yapıyorum bir güzel genelde pazar sabahları 
Ama şu yağmur suyu olayı biraz zor benim için, Ankara'ya yağmur yağmıyorki  Dışardan aldığımız içme suyundan veriyorum sorun olmuyodur umarım.
|
Phal.ler genelde kısa bir süre dahi olsa az ışıklı aydınlık olmıyan yerlerde bulunduruldukları zaman tomurcuklarını dökerler bu normaldir. ama sizin de tespit etiğiniz gibi kısa bir sürede kendini toparlar ve bunu telafi eder.
orkidelerin tomurcuk dökmelerinin bir diğer sebebi de olgun meyvelerin veya bunların soyulmuş kabuklarının yakında bulunmasından kaynaklanır. bu meyve veya artıklarından olgunlaşma prosesi çerçevesinde oluşan etylen gazı tomurcukları çok erken olgunlaşmışçasına döktürür. özelikle ben dendrobium da buna şahit oldum bir gece elma kabukları ile yan yana kalmaları ertesi günü tüm tomurcuklarını ve çiçeklerini dökmeye yetti .

su konusunda da yazdığınız gibi yapılacak başka çare yok içme suyu da uygundur yeter ki sertlik derecesi düşük olsun.
saygılar