Konu: mutlu_inan
View Single Post
Eski 21-10-2019, 10:24   #3
mutlu_inan
Ağaç Dostu

mutlu_inan's Avatar

Giriş Tarihi: 03-09-2015
Hala Domates

Name:  hala-dom.jpg
Views: 557
Size:  22.0 KB

Bitki türü: sebze
Bitki ömrü: tek yıllık
Tohum Türü: domates
Tohum çeşit adı: yerli (hala domates) (isim sahibi sayın aziztoprak)
Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıldır.
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Eskişehir
Tohumun kökeni (size nereden geldi): Yalova/Altınova (aziztoprak'dan)
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: sn aziz toprak; bilemiyorum yazmış, ben en az 25 m mesafe bıraktım başka domateslerle arasında.
Tohumu ilk paylaşan: 3 yıl önce halamdan almıştım. Muhtemelen Sivas köyden geldiğini zannediyorum (demiş sayın aziztoprak yıl 2018 de)
Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Hayvan gübresi, Kompos, az miktarda çiçek coşturan gübresi.
Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Kullanılmadı.
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: 25 metre civarı başka bir domates bitkisi yoktu.
Hasat yıl ve ayı: 2019, Ağustos
Bitki tipi ve gelişim durumu: Oturak, verimli, 1 metre kadar uzuyor, ben destek çubuğu kullanmadım ama domatesler olmaya başlayınca taşıyamadı ve gövdeden ikiye bölünmeler oldu..
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: orta iri,
Yetiştirme özellikleri: Tohumdan fideye, fideden toprağa, kolay gelişen, verimli. İple bağlama güzel yapılmalı. Meyveler ağır olduğundan dallar kırılabiliyor.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Şubat-Mart viyole, Mayıs fide olarak toprağa (iklime göre değişebilir)
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): gerek yok
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: yanmış çiftlik gübresi iyi olur, su gereksinimi çok değil.
İklim gereksinimleri: Eskişehir'de güzel gelişti.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Tam olgunlaştığında, yumuşamaya başlayınca alınabilir.

mutlu_inan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön