View Single Post
Eski 18-10-2019, 12:53   #178
Mesut Temiz
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TooJohn Mesajı Göster
Benzer bir ortamda bakmaya yetistirmeye calisiyorum.
Egilen tepe dallarini iple tavana sabitledim diger orta kisimda bulunan dallari govdeleri ise yanlarina bambu destek koyarak sabitledim.
Yapraklarin kuruyarak dokulmesi beni cok uzdu cunku yillarin emegi var bu agac uzerinde.acaba yeni yerine mi alisamadi yoksa baska bir sorunmu var bu kafami kurcaladi.
Aksam eve gidince resimleri yuklecegim kontrol ederseniz ve beni yapmam gereken gozumden kacan detaylar icin yonlendirirseniz sevinirim.
Büyük bitkilerin taşınması, ne kadar özen de gösterseniz yine de her zaman riskli... Ancak eğer ana gövdesi ciddi darbeler almadıysa kısa sürede toparlayacaktır... Zaten orijinal yerindekine benzer koşulları sağlamışsınız...
Yaprakların dökülmesi euporbia trigona için bir sorun oluşturmaz... Fotosentezi zaten gövdesiyle yapabiliyor... Toparladığında yeni uzayan kısımlarından yine yaprak verecektir. Ayrıca zaten yaşlı dallar yapraklarını döküyorlar... Düz durması içn destekleyerek çok iyi yapmışsınız... Toparladıkça desteğe ihtiyacı kalmayacaktır...

Yalnız euphorbia trigona güneşi çok sever ve güneşsiz ortamda asıl formunda gelişemez... Kışın Ankara'da donacağı için içeride tutmak zorundasınız, acak yine de maksimum güneş alacağı bir konumda tutmanızı öneririm.. Bol şans...

Mesut Temiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön