View Single Post
Eski 18-10-2019, 11:39   #176
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TooJohn Mesajı Göster
Arkadaslar merhaba,

Yakin zamanda sahiplendigim boyu 2.5mt olan süt agacimi aldigim yerden nekadar ozen gosterek tasisam da bazi dal ve yapraklari kirildi.

Yaklasik 10gunluk bir sure gecti ve tum yapraklari sararip dokulmeye basladi.agacin kok ve govde kisminda herhangi sorun bulunmuyor.

Agacimi canlandirmak icin ne yapmam gerekiyor?yaprak dokmesi yer mekan tasinma nedeniyle olmasi mumkunmu?
Aldığınız yerde nerede bulunuyordu. Dış mekanda ise aynı şekilde dış mekanda rahat edecektir. İç mekanda ve güneş gören yerde ise benzer yerde tutmaya çalışın. 2,5 metre süt ağacı ne kadar dikkat ederseniz edin mutlaka zarar görmüştür. Ben yerinden kıpırdatmadığım kırmızı süt ağacım yaklaşık 2,5 metre boyunda iken bir tanıdığım için bir iki parça kestikten sonra nerede ise tamamı eğilmişti. Mecburen eğilen yerleri kesmek zorunda kalmıştım. Süt ağacının iyi tarafı kestiğiniz yerden şamdan misali iki üç dal çıkarıp daha güzel ve bol görüntü elde ediyorsunuz. Kışın içeriye alınca duraklamış ilkbahar gelince dış ortama geçtikten sonra hızlı bir şekilde büyümeye ve eski halini aldı. Halen bitkinin boyunu o kadar uzatmıyorum. Siz kopan yerlerden ve ağacın küçültmek istediğiniz yerlerinden bağ makası ile budama yapın. Bıçakla keserseniz dikkatli olun. İçerisindeki sert tabaka kolay kolay kesilmiyor. Dikenlerinden kendinizi yaralayabilirsiniz. Süt kısmı sütleğen cinsinden olduğu için zehirli. Hemen yıkarsanız çabucak gidiyor. Çıkan çeliklerin sütlerini yıkadıktan sonra birkaç gün kurumaya bırakıp dikin. Ana bitkiye bir şey olsa dahi yerine yenilerini yetiştirmiş olursunuz.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön