Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ
Melisadan mı bahsediyorsun, eğer oysa bana çok ağır geliyor. Gerçi artık melisa hangisidir karıştırır oldum, bir bahçede bildiğim melisayla alakası olmayan bir melisa kokladım kokusu çok güzel ve rahatlatıcıydı. Senin dediğinin fotoğrafını atman mümkün mü, bakayım benim söylediklerimden hangisi.
** Sayfana baktım bana ağır gelen melisanın fotoğrafı vardı o sanırım, gerçek anlamda mide bulantısı ve boğulma hissi yaratıyor o yüzden çiçek açtıktan iki üç gün sonra ondan kurtulmuştum.
|
çok enteresan. demek ki iklim şartları kokunun karakteristiğini değiştiriyor. çünkü geçen yaz balkonda durdu. kokusu hiç kimseyi rahatsız etmedi. hatta herkesin çok hoşuna gitti. ankaraya akdeniz iklimini getirdi diyebilirim. hani akdenizde geceleri bir çiçek kokusu sarar ya ortalığı...
zengarden de satılıyor şuan. bilmiyorum ama benim vazgeçilmezim oldu. sümbülteberi eve aldığımda kokusu bazen rahatsız ediyordu. sanırım kokunun iklim şartlarına göre yoğun olup olmamasıyla ilgili. ankaraya melisa çok yakıştı.zaten iklim gereği öyle çok kokulu çiçek olmuyor ankarada.
ilginç