Kaman 1 Analiz
Muhteşem lezzeti , dolgun içi ile gerçekten çok özel bir çeşit.Daha önceki senelerde % 52 ye kadar randımana ulasabildiğimiz bu çeşit bu sene sıcaklarında etkisiyle olsa gerek gerek iç kalitesi,gerekse randımanında az bir düşüşle incelememizde beni şaşırtan bir çeşit.
Muhteşem lezzet ve aroması, Pedro gibi kat ve kat daha verimli bir çeşidin karşısında ticari olarak hayatını devam ettirmesine malesef yeterli olmuyor.
Güneş yanıklarına hassas hastalıklara pek dayanıklı değil.Meyvenin albenisi pek yok.
Ancak çok lezzetli bir çeşit.Sadece lezzet için ekilecekse Kaman 1 gerçekten on numara bir lezzete sahip.
Bu çeşidi paketleme yaparken 2 kez 100 er adet olarak sayıp tarttım.
100ad i 1040g ve 100ad i 970g geldi.
Tane adedi 10g civarlarında.Kabuk kalınlığı 1.5mm gibi.
İç randımanı da % 50.7 (1 kg kabuklu cevizden 507 g iç çıkabiliyor)
(55.14/108.74 = % 50.7)
İncelenen her bır ırkı ilerleyen günlerde bütün özellikleriyle birlikte tek bir kayıt altında yayınlayacağım.
Şimdilik çeşitlerin görünüş ve randımanlarını paylaşmak yeterli gelecektir.
Cinslerin boylarının ölçümünüde yaptım fakat resimleri 5 er tane olarak atabiliyorum.
Burada amacımız ticari faaliyet konusu olduğundan, ben hobici bir vatandaş olarak uğraştığımdan bu işe yatırım yapmayı düşünenler için verim her zaman birinci öncelik olacaktır.Bu sebeble randıman ve verim ilk önce tercih ettiğimiz kriterlerimiz...
|