2019 yılı ceviz hasadımız (Hasat verim ve hasat sonu fiyatlama)
2019 Yılı ceviz hasadımızı gerçekleştirmiş bulunmaktayım.Allaha hamdolsunki kazasız belasız bir şekilde hasadımız bitti.
7. Yaşındaki bahçemizden hasat ve hasat sonu tespitlerimi paylaşmak istiyorum.
Konunun devamında ırklar arasındaki karşılaştırmaları da detaylı bir şekilde sizlerle paylaşacağım.
Elimdeki mevcut ırklardan Chadler,Perdo,Howard,Meylannaise,Tulare,Franguette ,Kaman1 gibi çesitleri çok detaylı olarak inceleyeceğiz.
Bu çeşitler hakkında çok şeyler yazıldı, çizildi.
7 yaşındaki bir ağaçta verim ve hasat sonu cevizi pazarlama şeklindeki bir kaç yöntemi avantaj ve dezavantajlarıyla birlikte konu içerisinde paylaşacağım.
Bu konu biraz uzun soluklu bir konu olacağından konuya ara ara ve her çeşidi en hassas noktasına kadar resimleyerek yol almayı planlıyorum.
Ancak bazı sağlıklı değerlere ulaşabilmemiz için biraz zamana ihtiyacımız var.
Cevizlerimiz doğal yollardan kurumaya bırakıldığı için analiz öncesi iyice kurumaları bize daha sağlıklı sonucu verecektir.
Bu gün itibariyle 15 gündür güneş ışığı görmeyen ranzalarda tek sıra halinde kafes tellerinin üzerinde kurudular.
Kuruma süresince gölge ve havadar bir ortamda bu süreci tamamladılar.
Süreyi bir hafta daha uzatıp analizlere geçmeyi planlıyorum.
Her çeşitten 10 ad en iyi meyveleri seçerek aldım.
Sadece Tulare çeşidi iki yıllık bir fidan olduğundan ondan malesef iki ad numune alabildim.Fikir vermesi açısından faydası olacaktır.
Numune sayısı ne kadar fazla olursa o kadar sağlıklı fikir verecektir.
Konuya 2 dönüm arazide 7.5 x4 dikim sıklığıyla dikilen Pedro çeşidi ile giriş yapıyorum.
Bu çesidimizde 7 yaşında en iyi verimi aldığımız ağaç yeşil kabuk makinede soyulduktan sonra yaş halde 50 kg dır.
|