View Single Post
Eski 10-10-2019, 19:47   #1013
Doku_Kültürcü
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi EnquiRe Mesajı Göster
Öncelikle Selamlar Herkese.. Benim zeytinlerini beğenerek tükettiğim bir zeytin ağacı var ve malesef ki bu ağaç bana ait değil bir arkadaşıma ait.. Ben bu Zeytin ağacından çelik alarak köklendirme yapmayı istiyorum. Ancak bu konuda hiç tecrübem yok. Ne zaman çelik almalıyım ve nasıl bir yol izlemeliyim bana yardımcı olursanız çok memnun olurum.. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler..
Çelik Alma zamanı: Ekim ayı.
Kullanılacak hormon: İndol butirik asit (İBA) (%50'lik isopropil alkolde çözülecek)
Yarım litre %50'lik isopropil alkol içerisinde 1,5gram İndol butirik asit çözülecek. Bu çözeltiye aldığınız çelikleri bir saniye batırıp çıkartacaksınız. Plastik bir örtünün üzerinde 15 dakika bekletildikten sonra perlit, vermikulit veya bunların karışımı olan köklendirme harcı içerisine dikilecek. Dikimden önce, harcı dibi delikli uzun bir saksı içerisine doldurmanız ve çelikleri buna dikmeniz gerekiyor. Dikimde harç ıslak olmalı. Çelikleri diktikten sonra, sistemik bir fungusitle ilaçlayın. Çeliklerin üzerini plastik bir örtüyle çadır gibi örtün. örtü üzerine kurşun kalem kalınlığında 5-6 adet delik açın. Saksıyı 23-25°C sıcaklıkta, ışık alan bir odada bulundurun. Gün içerisinde 3-5 defa örtüyü kaldırıp çeliklerin üzerine su püskürtün. Ne kadar sürede kölenirler, bilmiyorum. 3-4 haftada bir kontrol edin, çeliklerden birini kökleyip bakın. Bu bilgi, Dr. Suna Başer'in yüksek lisans tezinden yapılan bir makaleden alınmıştır. Makale İngilizcedir: http://revistas.inia.es/index.php/sj...ewFile/408/405
Kolay gelsin...

Düzenleyen Doku_Kültürcü : 10-10-2019 saat 19:50 Neden: Ekleme...
Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön