Dev Kirmizi Hardal Otu
Bitki türü: Yesillik
Bitki ömrü: Tek yillik
Tohum Türü:Brassica juncea
Tohum çeşit adı: Dev Kirmizi Hardal Otu - Red Giant Mustard Green
Tohum kaç yıldır sizdedir: 2
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Sidney
Tohumun kökeni: Kuzey Hindistan'in Himalaya bolgesinde bin yillardir yetistirilmektedir. Ozellikle Cin ve Japon mutfaginda cokca kullanilan, baharatli tada sahip bir sebzedir.
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yetistirilme sirasinda, ayni turden baska bitki yoktu.
Tohumu ilk paylaşan: Daha once paylasildi mi bilmiyorum.
Tohum size nereden geldi: Yerel seedsavers grubundan
Kullanılan gübreler: Kompost ve malc disinda herhangi bir gubre kullanilmadi
Kullanılan ilaçlar: Ilac kullanilmadi
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Baska ayni turde bitki olmadigi icin izolasyon yapilmadi
Hasat yıl ve ayı: 2018 sonbahar
Bitki tipi ve gelişim durumu: Hizli buyuyen, iri kirmiziya calan yapraklar
Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: A, C, K vitamini acisindan zengindir. Ayrica kansere karsi koruyucu, antioksidan, anti-inflamatuar ve dogal detox ozelligi gosteren bilesikler icerirler. Ayrica yesil gubre (green manure) olarak da tercih edilen bir bitkidir, icerigindeki bilesikler ozellikle nematodlarla mucadelede etkili olmaktadir. Taze yapraklar salatalarda tuketilebilir ama yapraklar kartlastikca, kirmizi renk alir ve tadi daha acimsilasir. Dogu mutfaginda stirfry denen yemeklerde cokca kullanilir.
Yetiştirme özellikleri: Kolayca yetisen, zahmetsiz bir bitki. Genellikle, kendi kendine dokulen tohumlardan yeniden geliyor.
Tohum sayisi kisitli oldugu icin paylasim 10 kisi ile sinirlidir.
Düzenleyen kaktüs : 15-10-2019 saat 12:13
|