Alıç yetiştirme ile ilgili sitede bu şekilde bir bilgi de bulunmakta.
Alıç Tohumları
Alıç kan kırmızısı tohumları% 30'dan fazla yağlı yağ içerir. Alıç meyvelerinden yapılan hazırlıklar vücutta birikmez. Ulusal tıpta, çiçek infüzyonu yaygın olarak artan basınç, baş ağrısı, kalp hastalığı, meyve kaynatma ile kullanılır - kalp hastalığı için. Uzak Doğu bölgelerinde bazı alıç türleri, tuzların, kan hastalıklarının biriktirilmesinde ve bir antikanser ajanı olarak kullanılır.
Tohum elde etmek için meyveler sonbaharda hasat edilir, olgunlaşma zamanı hesaba katılır, dövülür, su ile dökülür ve ovulur. İyi huylu tohumlar dipte kalır, yıkanır, kurutulur ve tabakalandırılır. Tabakanınca alıç tohumları 1: 3 oranında kum veya turba ile karıştırılır, hepsini eşit bir tabaka halinde küçük kutulara dökün, nemlendirin ve bodrum içine koyun. Değişken düşük hava sıcaklıklarında tabakalaşma süresi 4-8 ay, sabit düşük sıcaklıkta 21-28 aydır. Ekim tohumları sonbaharda veya ilkbaharda daha iyidir. Bunu yapmak için, karık hazırlamak, orada tohumlarını koymak. Ekili sıralar arasındaki mesafe 15-20 cm olmalıdır Bitki bakımı temel olarak sulama ve yabani otlardan oluşur.
Tohumlar (20 g / lineer metre), 2-3 cm derinliğe kadar özel yataklara ekilir, yataklar arasındaki mesafe 15-20 cm olmalıdır, bunun sonucunda ilk yılda 22-24, ikinci - 18-20 tohumda nakli için hazır.
|