View Single Post
Eski 02-10-2019, 13:59   #812
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Gelelim bir sabır taşı hikayesine daha, geçen sene sevgili Batı Rüzgarı'nda görünce yavru paylaşımı için sıraya girmiştim, sağolsun bir süre sonra ablası için büyüttüğü yumruyu bana gönderdi. Lâkin bir türlü memnun edemedik soğancığı, o toprak, bu saksı, o yer bu yer derken yumru kahverengileşti, suyu çekildi ama ben öyle atamam bitkiyi hemen. Yine saksı ve toprak değişimi yaptım ve yerini yine değiştirdim, artık son raddedeydi yaşamazsa bir mucize olup; ölecek gibiydi.

Beni şaşırttı ve o da yeşeriverdi şimdilerde ikinci yaprağını da çıkardı. İşte amazon zambağım.

Name:  IMG_7424.jpg
Views: 869
Size:  70.6 KB

Bu da en son gardenya maceram, bilirsiniz forumcak gardenya ve açelya özürlüleriyiz tövbekârları çoktur.

Bu gardenyayı yine geçen yılki az kalsın yaşatacak olduğum gardenyamı öldürdükten sonra gaza gelip almıştım. Tabii bu da yaprak sararttı, tomurcuk döktü yavaş yavaş alışık olduğum sona doğru ilerleyince bi daha alırsam noluyum nedametleri eşliğinde balkon demirinin kenarına koyuverdim. Boş saksı, içindeki kara kuru çöpler rahatsız etse de yine de atamadım. Meğer bizimki yerini ararmış, tesadüfen yolu izlerken gözüm takıldı ne göreyim minik minik filizler Hemen mutfağa seyirtip sürahiyle su kapıp başına dikildim (epeydir sulamamıştım) bir güzel suladım. Oradan kıpırdatmıyorum.
Meleğim Sevgi Durul ablamla da paylaşmıştım mutluluğumu şimdi de sizlerle paylaşayım işte sabreden derviş, muradına ermişin fotoğrafı

Name:  IMG_7423.jpg
Views: 851
Size:  73.6 KB

Sevgi Durul abla, hazır bilgisayar başına geçmişken ve fotoğraf yüklerken senden gelen bu çiçeği de sorayım dedim adı nedir bu miniğin
Name:  IMG_7427.jpg
Views: 817
Size:  37.2 KB

Çılgın Havva teyzem (burada bir çiçekçide tanıştık), evinde yok yok on iki yıllık ağaçlar.net üyesi benim göremediğim çiçekler onun evinde Kokulu orkide türlerinden biri ve yavrularını paylaştı benimle ve arkadaşımla.

Geçen bahar dikildiler yazı ne sıkıntıyla atlattığımızı ne siz sorun ne de ben söyleyim, ölecekler diye ödüm koptu.

Name:  IMG_7426.jpg
Views: 848
Size:  43.2 KB

Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 02-10-2019 saat 15:47
Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön