Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vedat55
Fatih bey sayfanızı en başından itibaren ilgi ve heyecanla takip ettim Türkiye de sizin gibi insanların bu işi profesyonelce yapması çok ama çok güzel,tebrik ederim ellerinize sağlık,sizden öğrenmek istediğim birkaç konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim,öncelikle tür satışı yapıyor musunuz ve nasıl temin edebiliriz,ikinci olarak echinopsislere toprak olarak bahsettiğiniz bahçe toprağı+torf+karışımınıza ponza ve yarasa gübresi kullansak faydası olur mu? **** elimde kaktüs ve sukulentler için toz gübrem var (sulandırılıp verilen cinsten) bunu nasıl ve ne sıklıkta echinopsislere vermeliyim? şimdiden teşekkür ediyorum...
|
Vedat bey dönem dönem satıyorum bu sene elimde olan çoğu anacı sattım. Yeni anaç olması 1 seneyi bulur. Anaç diye sattıklarım gerçekten aşırı büyüklerdi biri 18 kg diğeri ise 13 kg ağırlığındaydı echinopsisin. Bu tarz devasa büyüklükte taleplerin ücreti meşakkatli oluyor. Bu sene her ne kadar istediğimi başaramasam da elimdekilerden açanları ekledim. Seneye daha fazlası olacak hem renk hem de çeşitlilik anlamında. Ponzayı bitkinin gövdenin toprağa temas etmemesi için yalıtım malzemesi gibi kullanabilirsiniz bir sıkıntı olmaz. Benim tercihim Lav taşı aslında bu konuda sünger vari görev üstleniyor toprakta. Bazı özel çok zor yetişmez ölür denenlerde kullandım sonuçları çok iyi. Koleksiyonluk gurubunda olan Grandis İran Halısı olarakta geçen türü 3 farklı dikim yeparak denedim. Toprakta çürümedi ama ne gelişti ne de büyüdü. Gübre verdim yandı normalde imkansız çünkü bu gübreye echinopsisi bile direk toprak kullanmadan diktiğimde yetişiyor. Lav kırığı en incesine diktim direk köklenip ayaklanması 37 günü buluyor ama kök salmayı başardıktan sonra durmuyor gelişimi aksine hızlanıyor. Nadir tür asterias var onun içinde toprakta hele torfta asla denmişti saf torfun içinde kök salıp yol almaya baladı geldiğinden bu yana 3 ay geçti ve 1 cm' den fazla gelişti. Echinopsis Sonbahar döneminde uykuya girmeden önce ve ilk baharda şubat sonu gübre verilmelidir.Sonbaharda verilen gübre bitkinin yorgunluğunu atmasını hızlandırıyor baharda atılan ise ise çok fazla çiçek açmasına faydalı. Torf olarak pahalı torf kullanıyorum COMPO sebze torfu diye geçiyor şu ana kadar gördüğüm en mükemmel torf piyasa da torf diye satılan ürünler resmen çöp. Kampanyalı Lav kırığı var düşünürseniz bu hafta satın alacağım lt' si 5 tl civarı sizinde almanızı sağlayabilirim.