View Single Post
Eski 04-09-2019, 15:56   #79
oommeerr89
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-07-2019
Ekimden 2 ay sonrasında dahi, yani şu sıralarda bir iki çimlenen oldu. En son 17. gün güncellemesi yapmışım. Dediğim gibi çimlendikten sonra sulama sıklığını gittikçe azalttım. Genelde hava durumuna bağlı olarak 1 ile 2 gün arasında değişiyor. Yağmurlu, kapalı ve nemli havalarda (şu sıralar nadir de olsa) 2 güne çıkabiliyor. Toprağa bakınca ihtiyacını zaten belli ediyor. Miktarı da değişiyor tabi. Tam olarak bir hesap yapamasam da 13 tane bardak var ve her sulamada yarım litreye yakın gidiyor. Fakat bunlar yaklaşık ve değişken rakamlar.

Ayrıca günde bir kaç saat sabah güneşini direk görüyor. Fakat sağlıklılar mı bilmiyorum. Yani üstten iyi gözükse de gövde rengi bir garip geldi. Oldukça kırmızıya kaçkın ve sanki fazla uzun gibi duruyorlar. Normal midir veya bambaşka bir nedene mi bağlı bilemiyorum.

--------

28.10.19 Yaklaşık 3 buçuk ay oldu ve saksı değişimi yaptık. Yalnız kökleri beni çok şaşırttı. Gövde boyundan 3 katına kadar büyük ve bardağın dibinde boydan boya turlayıp dolanan kökleriyle sanki biraz geç kalmışız gibi geldi. Boyutlarını tam hatırlayamadım ama teker teker fidan poşetlerine aldık. En son da balkona bir mini sera yapmayı düşünüyorum. Son güncellemeyi de sanırım bununla yaparım.

Eklenen Resimler

Düzenleyen oommeerr89 : 28-10-2019 saat 12:37
oommeerr89 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön