View Single Post
Eski 22-08-2019, 15:59   #189
Tolga Özmeral
Ağaç Dostu

Tolga Özmeral's Avatar

Giriş Tarihi: 19-12-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi OSMAN45 Mesajı Göster
Güzel bir şehirde, gıbta ile izlediğimiz bir küçük ev ve bahçede yaşıyorsunuz. Bahçeniz, doğa dostlarınız ve en önemlisi aileniz ile birlikte sağlıkla, mutlulukla daha uzun yıllar geçirmenizi dilerim.

Sebze bahçeniz küçük ama düzenli. Hasadınız bol olsun. Ben de sebze bahçemi dışarıda gördüğüm tarza benzer adalar şeklinde yapmıştım. Adalar arasını beton yapıp aynı seviyede toprakla doldurmuştum. 20 yıl önce fide dikmek, ot yolmak vs için eğilip kalkmak sorun olmuyordu ama şimdilerde oluyor. Dikkat ettim yaşlıların bahçeleri yürüyüş yollarından daha yüksek. Birçok bakımdan kolaylık olduğunu düşünüp(gübre toprak ilaveleri de yapıldığından) kalaslarla yükselttim. Siz daha çok gençsiniz ama kolaylığını düşünüp çim taşlarını 3 kat yerine tek kat yapsanız iyi olur mu acaba?

Size ayrı özel bir sorum olacak. Sizin yörede gelinlerin düğünde saksı kırma geleneği var mıdır? Yabancı bir gelin şehrinizde pazar günü bir testi kırdı.

Her şey gönlünce olsun.
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim Sayın OSMAN45.

Önerdiğiniz yöntem gerçekten çok mantıklı.
Ancak, söylediğiniz gibi sebze bahçemiz küçük.
Dolayısıyla şimdilik ot ayıklama vs. gibi işler pek yormuyor. Üstelik dediğiniz gibi gencim de daha

Sebze bahçemizi biraz büyütme düşüncem vardı. O zaman yürüme yolunu alçakta bırakabilirim dediğiniz gibi.
Hem 46 yaş o kadar da az değil canım

Testi kırma geleneğine ise ben denk gelmedim ancak özellikle ilçelerde nadiren de olsa yapıldığını duymuştum.

Tolga Özmeral Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön