Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kuzukardes
Öncelikle herkese merhaba derken ve iyi dileklerimi sunuyorum…
Yıllardır acı biber ve soslarla olan birlikteliğimiz zaman içerisinde bir tutkuya dönüştü. Deneme üzerine aldığım naga ghost sosların lezzeti ile acıseverlik başka bir mecraya yol aldı.Ne zaman yurtdışına giden bir dostumuzu görsem sipariş ile biraz bu zevkimi tatmin etmeye çalıştım.Yurtiçindende ulaşmaya çalıştım .Ancak bu scoville açısından bulabildiğim biberler 100.000 bandına bile zor ulaşıyor istediğim acılıkta olmuyordu…Siteyi görünce epeyce boşa zaman geçirdiğimi anlamış bulundum ancak zararın neresinden dönsek kardır diye düşünüyorum…
Benim sorularım ise şu mihvalde olacaktır.Kendi kapalı balkonumda saksıda acı biber yetiştirmek isterim ki tüketimimi üreterek kendim yapayım..
Bunun için kaç saksı ( tohum) ile başlamak yeterli olacaktır?
Tohum ekmek için bu mevsim uygun mudur yoksa Mart Nisanı mı beklemek lazım?
Tahmini ürün alma süresi nedir ?
Güvenli tohum için önereceğiniz bir site var mıdır?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim…
|
Merhabalar,Saksının miktarını bizim belirlemek gibi bir durumumuz olamaz takdir ederseniz.Siz kaç saksıya ihtiyacınız varsa o kadar ekiniz.
Benim size tecrübelerimden söyleyebileceğim şunlar,her bir saksınız 20 lt den aşşağı olmasın,bir saksıya 1 veya en fazla 2 kök dikin.
Ocak ayının başında iç mekana ışık gören bir yere( tercihen cam kenarı)tohumlarınızı ekin,temmuz ayında biber verecektir,mayıs ,haziran ayında dökeceği çiçeklere aldırış etmeyin.
Benim şu anda balkonda baktığım,32 lt lik 3 saksım var,birini az önce saydım 80 kadar biberi var,kızarmaya başladılar,onları hasat edince üsdündeki tomurcuklarda verecektir.
Aslında bütün bu sorularınız,bu sayfada ve gerideki sayfalarda bolca yazdık,dikkatli okursanız faydanıza olacağını düşünüyorum.
Tohumu temin konusunda sitesi burası
https://puckerbuttpeppercompany.com/...arolina-reaper.
Ayrıca benden temin edebilirsiniz,öyle bir niyetiniz varsa özelden mesaj atarsınız.