Öncelikle herkese merhaba derken ve iyi dileklerimi sunuyorum…
Yıllardır acı biber ve soslarla olan birlikteliğimiz zaman içerisinde bir tutkuya dönüştü. Deneme üzerine aldığım naga ghost sosların lezzeti ile acıseverlik başka bir mecraya yol aldı.Ne zaman yurtdışına giden bir dostumuzu görsem sipariş ile biraz bu zevkimi tatmin etmeye çalıştım.Yurtiçindende ulaşmaya çalıştım .Ancak bu scoville açısından bulabildiğim biberler 100.000 bandına bile zor ulaşıyor istediğim acılıkta olmuyordu…Siteyi görünce epeyce boşa zaman geçirdiğimi anlamış bulundum ancak zararın neresinden dönsek kardır diye düşünüyorum…
Benim sorularım ise şu mihvalde olacaktır.Kendi kapalı balkonumda saksıda acı biber yetiştirmek isterim ki tüketimimi üreterek kendim yapayım..
Bunun için kaç saksı ( tohum) ile başlamak yeterli olacaktır?
Tohum ekmek için bu mevsim uygun mudur yoksa Mart Nisanı mı beklemek lazım?
Tahmini ürün alma süresi nedir ?
Güvenli tohum için önereceğiniz bir site var mıdır?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim…
|