Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sezenay
Merhaba yaklaşık 70cmlik dar uzun bir saksıda leş kaktüsü hediye geldi yaklaşık 2ay önce. Yakın zamandan itibaren bitkilerde yer yer sararma ve çürüme var. Sürekli temizliyorum ama nerede hata yaptığımı bilmiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
|
Resim olmadığı için genel hususları yazacağım... Öncelikle saksıda delikler olup olmadığını ve toprağın fazla suyu süzdürerek dışarı akıtıp akıtmadığını kontrol edin... Leş çiçeklerinde toprağın çamurlaşmaması bitkinin sağlığı açısından çok önemli... Ayrıca, iyi güneş alan bir konumda tutmanız gerekir bitkinizi... Bir de leş çiçeklerinde dalların belli bir ömrü var, 2-3 yıl kadar... Sonrasında o dallar sararır ve yer yer karararak çürürler.. Ama o zamana kadar bitkinin yanlardan verdiği dallar toprağa değdikleri yerlerden kendi köklerini verdiklerinden bu sorun oluşturmaz... Hatta bitki bu şekilde yayılıp ortası kelleştiğinde ben boşalan alana yeni köklendirdiğim dalları ekerek dolduruyorum... Belki de yaşlı dalların doğal olarak ölmeleri söz konusudur bitkinizde...
Parazit olup olmadığı konusunda da kontrol etmenizi öneririm... Bol şans..