Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü
Tarla, önce sulanır. Sonra üzeri siyah plastik örtü ile örtülür. Kenarlarına toprak geçilerek oluşan sıcak ve nemli ortamın kaybolması önlenir. Bu işlem, temmuz-ağustos güneşinde toprak sıcaklığını oldukça yükseltir. Tarlanın hastalık ve zararlılardan temizlenmesi için güzel bir yöntemdir (siyah renkli plastik örtü ve işçilik masrafınız olur).
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi istcallst
Geçen sene aldığımız tarlaya önce solarizasyon yaptık. Sonbaharda da Antep turpu ektik. oluşan turpları toprakta parçaladık. An itibari ile 0 kanyaş. Turp kanyaşın ilacı demişlerdi, bizde doğruladık. Sonbaharda dekara 800 gram Antep turpu tohumu ekilmesi tavsiye edilmekte.
|
40 dekar ceviz bahcemde bu otlar - tarlanin cesitli yerlerinde ama özellikle fidan diplerinde mevcut. dibinde bu ottan olmayan fidan neredeyse yok; yaklasik 750 fidan. fidan araligi 7x7 metre.
damla sulama yapiyorum, her fidana yer altindan gelen hortuma bagli bir cember delikli sulama hortumu var. bu yüzden solarizasyon islemi mümkün olmayacak gibi?!
antep turbu tohumuna gelince; komple tarlaya ekmeme gerek var mi? sadece fidan etrafina 1-2 metre capta tohum sacsam;
cevize zarar verir mi? fidanlar mart 2019 dikimi, yani daha yeni.
sonbaharda ekecegim antep turbu, ne zaman gelisiyor? gelisir gelismez tarlada parcalamak yeterli mi? parcalama islemini diskargo, kazayagi vs. yapar mi? yoksa tek tek cikan turplar parcalanip toprakta birakilmali mi?