Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BERKİN METİN
|
Merhabalar,
Öncelikle bitkiniz sağlıklı görünüyor... Bence tek eksiği güneş ışığı...
euphorbia trigona tüm gün doğrudan güneş ışığını çok seviyor... Güneşte dallar çok daha sağlam ve kalın büyüyor, renk de daha canlı oluyor... Terasınız olması büyük şans, çünkü başka sukulentleriniz varsa onlara da tüm gün doğrudan güneş ışığı sağlama fırsatınız var demektir...
Yalnız iç mekanda kısmi ve/veya dolaylı güneş ışığı şartlarında duran bitkinizi birden tüm gün güneş ışığına çıkarırsanız ciddi güneş yanıkları oluşur ve hatta körpe dallar büyük ihtimalle ölür...
Önerim şu: İlk gün 20 dakika kadar güneşe çıkarın, ertesi gün 10-15 dakika arttırın, süre 2-3 saate çıktığında belki artık uğraşmayıp terasta 2-3 saat doğrudan güneş alan sonra gölge vuran bir konuma yerleştirebilirsiniz (bulutlu günlerde çok daha uzun süre açıkta bırakarak ayarlama yapabilirsiniz)... 2-3 saatlik doğrudan güneşe iyice alıştıktan sonra bir hafta on gün içinde tüm gün doğrudan güneş alacağı bir konuma yerleştirebilirsiniz...
Ben Sakarya'da Kasım ortalarına kadar açık balkonda tutuyorum
euphorbia trigona'mı, daha sonra gece soğukları başlayınca içeriye dinlenmeye alıyorum... İstanbul için de şartlar aynı kabul edilebilir... İlkbaharda Nisan gibi dışarıya çıkarırken de yine aynı şekilde güneşe alıştırarak çıkarırsanız güçlü ve sağlıklı bir biçimde kocaman olur... Bol şans...