View Single Post
Eski 02-08-2019, 08:59   #38
Mesut Temiz
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi koxlidi Mesajı Göster
Merhabalar. Benim sorunum kaktüslerimin fazla yavrulaması. 12 çeşit kaktüsüm var. 10 tanesi sürekli yavruluyor. Bu nedenle sanırım büyümüyorlar. Bu nedenle sürekli yavruları alıp başka saksılara dikiyorum. Evim küçük bir çiçekçiye döndü.

Kaktüslerimin yavrulamak yerine büyümelerini sağlamak için yapabileceğim bir şey var mı? Cevaplarsanız çok sevinirim.
Bazı kaktüs türleri ya da türlerin bazı varyasyonları çok yavru veriyor, bazıları uzun yıllar sonra ve çok az sayıda yavru veriyor... Bu bitkinin genetiğiyle ilgili bir durum...
Mesela echinopsis oxygona (Kaynana Topuzu) çok fazla yavru verir... Ben ayırıp küçük plastik bardaklara dikip dağıtıyorum.. Hatta çok çoğaldığı için 30'ar 40'ar tanıdığım çiçekçilere de hediye ediyordum satsınlar diye... Verecek yeriniz yoksa ya da zor oluyorsa, yavrular henüz yeni gelişmeye başladığında koparabilirsiniz.. Bu durumda ana bitki gelişecek ve siz de başedemeyeceğiniz sayıda yavru bitkiyle uğraşmak zorunda kalmazsınız...
Ancak, genetik olarak çok yavru veren türlerde, yavruları koparmak dışında sadece ana bitkinin gelişmesini ve yavru vermemesini sağlayacak bir yöntem yok...

Mesut Temiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön