View Single Post
Eski 31-07-2019, 20:18   #464
Mesut Temiz
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zrfco Mesajı Göster
merhaba çiçegime 1 hafta önce fazla su vermişim 4gün önceki ve bugun ki hali bu.dipleri sararmaya basladı kessem kesilecek bir tür degil cok dalı var lütfen birşey öneririrmisiniz. topragını yenileyecegim. köküne baktım cürüme var birazcık o kızmı kestim renk degişikliği köktede var ama sert hala yumusama olmamış. çürük kısmıı alınca yeni topraga yeniden diktim. dogrummu yaptım bilemiyorum kök kuruyana kadar havalanmalımıydı ? bilen birileri yaardım cı olsun lütfen birde br sitede köke tarcın sürüp kökü kabuklasana kadar dısarıda bekletin ve dikerkende köke bal sürüp dikin yazıyor dogru bir yöntemmi? [IMG][/IMG] [IMG][/IMG]
Bitkinin dip kısmı yumuşadıysa dallardan birkaç tane kesip köklendirebilirsiniz... Keserken temiz ve keskin bir bıçak seçmelisiniz. Kestiğiniz çelikleri birkaç gün açıkta kurumaya bırakın, sonra uygun derinlikte toprağa dikersiniz... Kestiğiniz gibi toz tarçın da sürebilirsiniz kesik yere, gayet etkili bir yöntemdir... Bu şekilde diktiğiniz çelikler kısa sürede kökleneceklerdir... Bu arada ana bitkiye de uygun bakımı vermeye devam edin, kurtulursa ne alâ, kurtulmazsa en azından yavrular edinmiş olursunuz...

Kaktüs ve sukulentlerde bitkilerin aşırı sulanmaması, toprağın çamurlaşmaması çok önemlidir.. Buna dikkat edildiğinde birçok sorunun baştan önüne geçilmiş olur... Bol şans diliyorum...

Mesut Temiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön