View Single Post
Eski 26-07-2019, 22:08   #8
ali ekber
Ağaçsever

ali ekber's Avatar

Giriş Tarihi: 08-07-2010
Benim bahçemde 10 adet sedir fidanım vardı. Geçmiş yıllarda bende bu sorunu yaşadım. Bu zararlı sedir fidanlarının ilk sürgün verdiği mart,nisan, mayıs aylarını takiben taze sürgünlerin üzerinde yılın Temmuz, ağustos aylarında etkili oluyor. Bu zararlı ile mücadele etmek için araştırma yaptım. Bu zararlı bitkiyi kurutmuyor, ancak bitkinin görünümünde olumsuzluklara neden oluyor ve bitkinin zayıf düşmesine neden olabiliyor. Paylaşımınızda da belirtiğiniz gibi bitkinin üzerinde akıntılar oluşuyor ve zararlı taze sürgünler üzerinde gruplar halinde etkili oluyor. Ben bir iki yıl bunu üzülerek izlemek zorunda kaldım. Zararlı Kasım, aralık aylarında etkisizleşmeye başlıyor. Ben zararlıyı bitki üzerinden yok etmek için Mayıs, Haziran aylarında arap sabunu(2 yemek kaşığı), sıvı yağ(ayçiçek yağı)(Bir yemek kaşığı) ve toz kırmızı biber(Bir çay kaşığı) karışımını 1 litre suda iyice çalkalayarak taze sedir fidanı sürgünleri üzerine bir fıs fıs yardımı ile püskürttüm. Bu işlemi 2 hafta ara ile yağışsız zamanlarda 2 kez tekrarlarsanız zararlıların etkisini kıracağınıza inanıyorum. İyice yanmış kireç ve su karışımını sürgünler üzerine püskürtürseniz zararlıların yok olacağına inanıyorum. Ben arap sabunlu karışımı 2 yıl boyunca mayıs, haziran aylarında uyguladım ve olumlu sonuç aldım. Bir deneyin belkide sizde başarılı olursunuz.

ali ekber Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön