Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 23-07-2019, 12:21   #1295
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
@ musa_ekrem, bahçe Ödemiş in Gölcük yaylasında, ama babam Beydağ lı

Üç tohum da yok maalesef, dahliya yumrularını hiç satmadım, mümkün olduğunca dağıtmaya çalışıyoruz. Ancak zamanla dahliya üzerine daha fazla eğilebilir ve fazlalık yumruları da uygun şartlarda koruyabilirsek satış düşünülebilir. Şu ana kadar isteyene verdik ancak onun da kötü tarafı kişi para vermeyince sanırım önemsemiyor ve heyecan da yoksa bizim özenle çoğalttığımız yumrular yabana gidiyor. Sorularıma cevaplardan örnekler; - Eee biz onları kışın topraktan çıkaracak mıydık... - Yav ekmeyi unutmuşum ben onları..(birlikte kutuyu bulup açıyoruz, talaş koy dediğim halde aldığı gibi koymuş kutuyu, gariplerim ikişer karış uzamışlar, kimisi ölmüş. - Bozuk çıktı verdiklerin,çürümüş toprakta (50 kere söylememe rağmen her gün sulamış öküz) - Hep bordo çıktı senin soğanlar (51 kere söyledim verirken, çoğu aynı renk soğanların ve hangisi hangisi olduğunu bilmiyoruz, çünkü kendimize ayırdığımız soğanları bile ancak toparlayabiliyoruz)... Önceki yıl tüm fazlalıkları dağıttık, elimizde sadece Nuh un Gemisine yolcu toplar gibi en fazla ikişer adet bıraktık, dolayısıyla bu yıl dağıtma imkanımız olmayacak gibi, ama şimdiden bir şey söylemek zor, kasım ayı gibi hatırlatırsanız değerlendiririz tekrar.

Bahçedeki değişimi fark edecek kadar dolaşmışsınız buralarda, çok sağolun. 'Alt tarafı bir dekar yer, her sene aynı resimler, niye bu kadar uğraşmalı' diye bazen düşünsem de, olaya yeni başlayanlar için çok değerli olabiliyor bu bilgiler. Forumda pek çok arkadaştan faydalandım beş yıldır. Mutlaka o arkadaşların bahçelerini de ziyaret edin. Arka arkaya üç yıl bir bahçenin domatesleri nasıl mantar hastalığına maruz bırakılır benden öğrendiniz doğrusunu da diğer arkadaşlardan öğrenin.

Bahsetmiş olmalıyım ama, es geçmişsem kusura bakmayın, niyetlenen arkadaşlar için küçük ayrıntıları da mutlaka yazmaya çalışıyorum; kalekim ile yapıştırdım taşları.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön