Orijinal Mesaj Sahibi Cocos Nucifera
Değerli hindistan cevizi severler , bu konular defalarca tartışıldı , bir önceki sayfalara göz atarsanız sorularınızın yanıtını detaylıca bulabilirsiniz
Türkiye' de kış mevsimi , hindistan cevizinin tek yetişmeme sebebidir. Lütfen dönüp dolaşıp , yorumları okumadan konuyu kirletmeyiniz
Tekrar ediyorum , sorunun ana nedeni soğuk kış aylarıdır , imkansız demiyorum lakin imkansıza yakın bir tahminle vurgulamak isterimki , Türkiye' de hindistan cevizi yetişme olanağı , hamsinin kavağa çıkma olanağıyla ölümüne yarışır
Bir neden daha var ki , Türkiye' de hindistan cevizine meraklı olan insan pek yok gibi , üzerine çalışma yapan kayda geçen elimizde veri yoktur , elbette deneme yanılma şart
Elimizdeki veriler , akdeniz ikliminde hindistan cevizinin yetişmeyeceğine dair örnekler dış ülke referanslarıyla sabittir. Dünyada akdeniz koşullarında denenmiş bir tane başarılı istatik verisi bulunmamaktadır
İllaki denemek istiyorsanız bu size kalmış , fidan temin edebiliyorsanız denemekten zarar gelmez , tuz veya deniz suyu denemek istiyorsanız bu da size kalmış ...
Kısa bir not paylaşmak istiyorum , konuyu deşip dallanıp budaklandırmak istemiyorum ama , bağıl nem , adana körfezi ve adana civarında en yüksek seviyededir. Öte yandan , bir çok ülke gezdim , adana kadar insanı bunaltan kavuran bir yere rastlamadım , Türkiye' de en sıcak birinci sırada Adana gelmektedir , abartmıyorum hatta dünyadada öyle , umre yaptığımda ağustos ayında mekke de bulundum inanın orası bile bir adana değildir , açık ve net
|