View Single Post
Eski 22-07-2019, 14:30   #140
Mаlta eriğі
/

Giriş Tarihi: 22-07-2019
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cocos Nucifera Mesajı Göster
Değerli hindistan cevizi severler , bu konular defalarca tartışıldı , bir önceki sayfalara göz atarsanız sorularınızın yanıtını detaylıca bulabilirsiniz

Türkiye' de kış mevsimi , hindistan cevizinin tek yetişmeme sebebidir. Lütfen dönüp dolaşıp , yorumları okumadan konuyu kirletmeyiniz

Tekrar ediyorum , sorunun ana nedeni soğuk kış aylarıdır , imkansız demiyorum lakin imkansıza yakın bir tahminle vurgulamak isterimki , Türkiye' de hindistan cevizi yetişme olanağı , hamsinin kavağa çıkma olanağıyla ölümüne yarışır

Bir neden daha var ki , Türkiye' de hindistan cevizine meraklı olan insan pek yok gibi , üzerine çalışma yapan kayda geçen elimizde veri yoktur , elbette deneme yanılma şart

Elimizdeki veriler , akdeniz ikliminde hindistan cevizinin yetişmeyeceğine dair örnekler dış ülke referanslarıyla sabittir. Dünyada akdeniz koşullarında denenmiş bir tane başarılı istatik verisi bulunmamaktadır

İllaki denemek istiyorsanız bu size kalmış , fidan temin edebiliyorsanız denemekten zarar gelmez , tuz veya deniz suyu denemek istiyorsanız bu da size kalmış ...

Kısa bir not paylaşmak istiyorum , konuyu deşip dallanıp budaklandırmak istemiyorum ama , bağıl nem , adana körfezi ve adana civarında en yüksek seviyededir. Öte yandan , bir çok ülke gezdim , adana kadar insanı bunaltan kavuran bir yere rastlamadım , Türkiye' de en sıcak birinci sırada Adana gelmektedir , abartmıyorum hatta dünyadada öyle , umre yaptığımda ağustos ayında mekke de bulundum inanın orası bile bir adana değildir , açık ve net
Neredesye bir tek adanada yetişir demediğin kalmış, bu ne ima bu ne karnından konuşmadır)
Adanada hindisan cevizi ağacı yetişme ihtimali varmı yani

Mаlta eriğі Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön