View Single Post
Eski 22-07-2019, 00:14   #134
Mаlta eriği
/

Giriş Tarihi: 22-07-2019
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ardıç Katranı Mesajı Göster
Neredeyse forumlarda genel olarak aynı tutum var, birileri yapıcak bizler uzaktan taktir edip sevineceğiz... Bulun bir fidan dikin, bunu da filme çekin, topluma bir örnek teşkil edersiniz. Öyle ya, sen dikte hayatta kalmazsa o da hindistan cevizinin ayıbı olsun ) Bakın linkini veriyorum, mesela Suluada da muhteşem hindistan cevizi yetişir, egzotik bir ada yaratılabilir burada. Suluada da yetişmez diyenin alnını karışlarım ))
https://www.google.com/maps/place/Su...1!4d30.4716667
Artık bu işi zorlamasanız iyi olur, avrupa akdeniz civarında hindistan cevizi yetişmez, ancak genetiği modifiye edilirse belki... İnsanlara gelip akıl vereceğinize madem öyle siz yetiştirin, bu ne tezatlık? Mesela, karasal iklimde yaşayan bir insan nereden fidan tedarik etsin ve akdenize gidip dikme imkanı bulsun? Kaldıki ülkemizde yazlar çöl iklimi olarak geçiyor, ağacı dikmek mesele değilki, sürekli bakım sulama gerekli, rize dışında yaz mevsiminde doğru dürüst yağış alabilen şehir yok, zaten rizede kışın çok soğuk! Bu ağaç 365 gün yağış ve sıcak hava ister, Türkiyede tam tersine serin ve kuraktır. Var sayalım suluada kış mevsiminde elverişli olsun, peki ağacı yaz mevsiminde kim sulayacak, akdeniz avrupa coğrafyasında sadece kanarya adalarında yetişebilir, orası bile akdeniz değil okyanus havasından etkileniyor. Mesela bize en yakın olan, kızıl deniz civarında cidde kıyılarında göreve gittiğimde orada hindistan cevizleri gördüm, ama kuraklıktan ağaçlar artık gri renge dönüşmüş, meyve bile vermiyorlar. Dolayısıyla avrupada yahut ortadoğuda hindistan cevizi yetiştirme merakını rafa kaldırmalısınız saygılar

Mesela, kızıldeniz batı Arabistan hindistan cevizi palmiyeleri: https://www.google.co.uk/maps/place/...3!4d38.1884766

Eklenen Resimler

Düzenleyen Mаlta eriği : 22-07-2019 saat 00:37 Neden: Şema
Mаlta eriği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön