View Single Post
Eski 15-07-2019, 21:09   #443
Mesut Temiz
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Conenin_evi Mesajı Göster
Iyi gunler grupta yeniyim ve foto yukleyemedim mesaj gondermeden foto yuklenmiyomus bu form anlamindani o uyari anlayamadim !!!les kaktusum ektigimde yesil ve dolgun saglikliydi suanda buzustuler torf topraginda ve cam bardakta ekiliydi tatil donusu porsumus hemen cikardim birkac gun pecete uzerinde beklettim simdi baska topraga ektim ucu hala uzuyo fakat diger yerleri zayif bir halde yardim ederseniz sevinirim
Merhabalar,
Öncelikle, sukulentleri diktiğiniz saksılar mutlaka delikli olmalı.. İkinci olarak, torf sukulentlerin çoğu için uygun bir toprak değil, kaktüs ve sukulentler için satılan topraklardan alabilirsiniz ya da bu mümkün değilse dışarıdan kazdığınız toprağı kullanabilirsiniz...

Bitkiniz muhtemelen çok uzun süre susuz kaldı ve ondan pörsüdü... Ben olsam bol bol sularım, sorun buysa kısa sürüde su çekip şişkinleşecektir..

Bir ihtimal de tatile gitmeden önce deliksiz kapta çok fazla su verdiyseniz köklerinin çürümüş olması, ki böyle bir durum bitkinin dibinden belli olur... Umarım sorun bu değildir...

Mesut Temiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön