View Single Post
Eski 05-07-2019, 00:25   #77
oommeerr89
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-07-2019
Şehir: Bursa
Mesajlar: 4
Thumbs up

Merhaba arkadaşlar. Bu alana yeni yeni ilgi duymaya başladım ve başlangıç olarak çamları seçtim. Henüz tohum toplama işini çözdüm diyebilirim Fakat önümüzdeki günlerde çimlendirme ve sonrasındaki gelişmeleri paylaşmak isterim. Başlangıçta açık kozalaklardan sonuç alamayınca kapalı ve gelişmiş olanları topladım. Bir saat suda sonra gün boyu direk güneşte bekletince açıldılar. 4-5 taneden yaklaşık 50 tohum çıktı ve 40a yakını suda battı. 1 gün suda bekletip bardaklara 2şer 3er diktik.

--------

Bardaklar 1 haftadır açık balkonda, günde belki 1-2 saat güneş alan yerde duruyorlar. Çimlenme öncesi sürekli nemli kalması için sulamayı fısfısla, az sayılabilecek miktarda ve sık sık yapıyoruz (günde 2-3 kez). Tohumlar her bardakta tekli mi olmalıydı yoksa 2-3 uygun mudur bilemedim. Biraz büyürlerse köklerinden dolayı ayırma ve saksıya geçme işi daha zorlu olabilir diye düşünüyorum.

--------

Tohumlar tam 2 hafta sonra teker teker çimlenmeye başladı. An itibariyle (17. günde) yarısı çıktı veya çıkmak üzere. Fotoğraflarını ekledim. Sulamayı çimlenmiş olanlarda biraz azalttık ama bunlarda ne sıklıkta - miktarda olmalı? Hiç bilgim yok, çok araştırdım ama bulamadım. Ayrıca çıkanlar direk güneş gören yerde mi durmalılar? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Eklenen Resimler
   

Düzenleyen oommeerr89 : 23-07-2019 saat 12:42
oommeerr89 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön