View Single Post
Eski 04-07-2019, 21:21   #220
Adurmus77
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-04-2019
Bazı Sorular

Merhabalar,

Öncelikle şu an mimarımız projelerin yapı denetim girişlerini sağladı. Sistem Ocak 2019 da değiştiği için, önümüzdeki hafta sistem bize rastgele bir yapı denetim firması atayacak ve evrak süreci başlayacak. Daha sonra da Belediyeye bu evraklar yapı denetim kanalı ile gidecek ve Ruhsat aşaması ve harçlar çıkacak. Muhtemelen bu bürokrasi 1 ay sürecek
Bu süreçte bizde fiyat teklifleri almaya başladık. Bu tekliflerin makuliyetini sizlere danışmak istedim.

1) Kaba İnşaat İçin Kalfa İşçilik Fiyat teklifleri:

Bulunduğumuz bölgede demir, duvar, beton ve kalıp tüm işler için genelde tek fiyat verilmektedir. Biz de yaklaşık 5-6 farklı kalfa ile görüştük. Bu tekliflerin aralıklarını yazıyorum.

Binamızın inşaata konu m2 alanı yaklaşık olarak 550 m2
Bahçe duvarları : 150 m2
Çatı : 130 m2

Bina inşaası duvarlar dahil m2 fiyat aralığı : 55-65 TL(ortalama tutar: 33000)
Çatı inşaası : 35-40 TL (ortalama tutar : 5000TL)
Bahçe duvarları inşaası (Perde beton) : 45-50 TL ( ortalama tutar : 6500 TL)

Çatı ve bahçe dahil işçilik ortalama : 45000 TL

Bu m2 ler için fiyatlar nasıl?

2) Ayrıca Kalfa seçiminde inşaat tecrübesi çok az olan bizler, nasıl tercih yapmalıyız. Önceki işlerindeki kaliteyi de anlamak biraz zor olabiliyor Örneğin tavsiye edilen bir kalfa, daha önceki inşaatlarının birinde radye temelde yaklaşık 10 cm dalgalı inşa etmiş. Bu konu şap ile düzeltilmiş. Bu usta hakkında nasıl bir fikir verir?
Yapı denetim firmaları da kontrol sağlıyor deniyor. Hataları bu şirketler minimize edebilir mi?
Açıkçası karar verme noktasında tecrübeli isimlerden tavsiyeleri bekliyoruz.

3) Zemin bohçalama ve perde beton su yalıtımı için de fiyat aldık.

Zemin m2 : 125 m2

Zemin bohçalama çift kat membran, keçe + işçilik dahil m2 fiyatı 31,5 TL
(Ortalama Maliyet : 4000 TL)

Perde Duvar toprak altında kalan m2 : 115 m2

Perde Duvarlar için 3 kat yalıtım ve pvc benzeri koruma malzemesi + işçilik 47TL (Ortalama Maliyet : 5400 TL)

Zemin altı su yalıtımı ortalama : 9500-10000 TL

Bu fiyatlar makul mu?

4) Son olarak Hafriyat konusunda fiyat teklifi alacağız. Bizim kaba hesabımıza göre 400 m3 toprak çıkacak. (Eğim kaynaklı biraz fazla) Bu noktada ortalama hafriyat maliyeti ne olabilir? 1m3 için 40 TL diye duyduk ancak daha net fiyat alamadık.

5) Kaba inşaat aşamasında elektrik tesisatı ile ilgili çalışamalar yapılacak. Ancak su tesisat ile ilgili işlemler kaba inşaat bittikten sonra başlayacak. Başlangıç aşamasında su tesisatı için anlaşma yapmamıza gerek olur mu?

6) Bu konu belki daha önce geçmiş olabilir ancak tuğla mı ytong (gaz beton) mu? Siz ne dersiniz?

Saygılar

Adurmus77 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön