Bizim burada da fırça çalısı yetiştirmeye çalışanlar var. Ancak kışın soğuktan donup ölüyorlar. Sıcak yerler onlar için ideal. Tohumlarının çimlenmesi için yangın içinde kalması gerekiyor. Çimlenme engeli bu şekilde kırılıyor.
Civan perçemleriniz güzel olmuşlar. Bazı çeşitler uzun saplı oldukları için dayanamayıp yıkılıyorlar. Bendeki civan perçemlerini çay yapıp içecek isem o zaman 20 cm civarında kesiyorum. Tohum olarak bırakacaklarıma hiç dokunmuyorum. Normal olarak bir filizden genelde ikinci yılında bir çiçek buketi çıkarıyor. Yan dallanma ile ve tohumla çoğalıyorlar. Her yıl aynı yerden etrafını genişleterek çoğalıyorlar. Tohum paylaşım etkinliğinde paylaşırsanız talep görür sanırım. Sizdekinin rengi bendekilerden biraz daha farklı. Bende sarı, beyaz, kırmızı çiçeklileri var.
|