Alıntı:
Az önce yazınızı okuyunca hemen balkona çıkıp inceleme yaptım. Aslında koltuk budaması yapıyordum fakat epeydir bakmamıştım. Belkide artık büyüdü daha olmaz diye düşündüm. Gözüme ilk gelenleri hiç incelemeden kopardım. Meğer tomurcukluymuş. Görseydim koparmaya kıyamazdım. Varsın hasat geç olsun derdim. Bir kaç saksıda gözden kaçan epey büyümüş hatta çiçeklenmiş olanları gördüm. Onları ellemedim tabii. Yeni oluşumda olanları aldım.
|
Saksı toprağındaki besini yönetmek durumunda olduğumuz için budamak durumunda kalıyoruz. Üreticiler de verim kontrolü için bu yola başvurmak durumunda. Naçizane hatırlatmak istedim.
Alıntı:
Bunlarda sizin yağlık kapya biberleriniz sayın its_just_a_ride boyları çok uzamamasına rağmen çiçeğe durdular. Genel görünüm ve yapraklar güzel olduğu için boyuna takılmadım. Bi problem yok sanırsam. 5lt su bidonundalar.
|
Onları bu şekilde görmek güzel. Nitekim bu sene kapya ekimi yapmadım. Sizden takip ederiz artık. Fazla boylanan bir varyete değil bu arada. 40-60 cm boylanır en fazla. Gayet iyi görünüyorlar. Yalnızca bidon diplerine 5-10 tane matkap deliği açıp tabağa alırsanız drenajı kontrol edersiniz. Biber drenaj konusunda çok hassastır. Kolay gelsin.