Sn.Portakalrengi, ağaçlar net ve üyeleri sayesinde bu sene birçok sebzeyi bende ilk defa yetiştiriyorum. Tohumdan itibaren gelişimlerini izlemek keyif verici, sizlerle de süreçleri paylaşmak hoşuma gidiyor. Resimde gördüğünüz topan acuru tohumluk olarak bırakmıştım. Bizdeki çok büyüdü, bitkiyi sırığa sardırdım , üzeri çiçek dolu, sonraki meyveler sırık üzerinde olur, sanırım ilk meyve kadar büyümezler.
Tohumluk konusu karıştı. Sebzecilik Bölümünde çalışan ziraat mühendisi arkadaşıma yakınında salatalık olduğunu söylediğimde, salatalık ve acurun aynı familyadan olduklarını, çapraz tozlaşma olmuş olabileceğini , kendileme yapmam gerektiğini, dişi çiçekleri (dişi çiçeğin dip kısmında minyatür meyve olduğunu) açmadan keseye almamı, sonra erkek çiçekten (erkek çiçeğin sapla dala bağlı olduğunu) tozlaştırmamı söyledi. Tabi bu konuda daha derin bilgisi olan arkadaşlar bizi bilgilendirirlerse seviniriz.
İki haftada bir köye girebilen birisi olarak farklı bir çözüm üretip, yeni bir fideyi izole bir yere dikeceğim.
|