View Single Post
Eski 26-06-2019, 14:53   #473
Mesut Temiz
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ustunyildirim Mesajı Göster
Geçtiğimiz günlerde sokakta sahipsiz bir benjamin buldum, eve aldım, güzelce baktım. İki hafta kadar geçti, kendine geldi küçük küçük yapraklandı her tarafından, eski yaprakları da canlandı epey. Ancak şöyle bir durum var, sanıyorum bu bitkinin saksı değişim zamanı gelmiş ancak mevsiminde yapılmamış. Saksısı suyu hiç tutmuyor, anında dibine bırakıyor, topraktan yukarı doğru kökler çıkmış, saksı az toprak bol kök sanırım. Bu bitkinin saksısını bu mevsimde - Haziran - Temmuz - değişirsem bitkinin tepkisi sizce nasıl olur? Bitki bakımı konusunda epey deneyimsizim o yüzden her türlü bilgiye açığım.
Zaten zor bir durumdan yeni kurtulmaya başladığı için, bence yeni bir stres altına girmemesi için saksı değişimini mevsimine kadar bekletin.. Suyu tutmaması durumunu şimdilik şöyle çözebilirsiniz: Saksının altına normal saksı altlığı yerine derin bir kap koyun ve kap su dolana kadar sulayın.. Yavaş yavaş emecektir.. Ayrıca, saksının üst kısmında yer varsa oraya daha kaliteli toprakla takviye de yapabilirsiniz.. Şimdilik bu şekilde idare edip saksı ve toprak değişimini zamanında yapmak daha iyi olur bence...

Mesut Temiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön