Daha ne olsun,elleriniz dert görmesin,beni ziyadesiyle mutlu etti yanıtınız. 128 sayfayı tek tek,zevkle okudum...Clematis başlığında emeği geçen, clematis eşittir Jezebel,Drhegeli, Benol Hazaroğlu, Fatih Bahçe,Güler abla, Adalet Yagcı,Terra......şu an profil resmi aklımda olup da kullanıcı adını hatırlayamadıgım ıcın ısmını zıkredemedıklerım ama yazdıkları aklımdan cıkmayan diğer üyeler,hele rahmetli Jineop.....
Eski sayfalarda rahmetli Jineop'un yazdıklarını ne vakit okusam....inanırmısınız gözlerim doluyor,tüylerim diken diken oluyor. Şimdi o canım bahçe ne alemde, o clematisler ne durumda diyorum.... Ve sizi hala bu sayfalarda,clematis resimlerinizle görünce ister istemez mutlu oluyorum.
Neyse size saksı boyutlarını sormuştum. Benim bahçe topragım çok kötü, sert. Kazdıkça 20 santimetre sonrasında bolca taş vs. çıkıyor. O nedenle buyukçe saksılar almıştım. Kordes güllerimi bu saksılara ekmiştim. Gülün kazık kök yapısının en buyuk saksıda bıle mutlu olamayacagını gördüğümde ya saksıların altlarını tamamen kırdım ki bitki rahatça köklerini derine uzatabilsin ya da bazı gülleri bahçeye geçirdim. O nedenle elimde takribi 1 metre boyunda tahmini 70 cm eninde saksılar vardı. Geçen Zengarden'dan aldıgım clematislerimi hemen bu sakılara ektim... Clematisler saçak kök yapısına sahip. Ben de internetten yabancı sayfalarda arattıgımda da sizin dediğiniz büyüklükte saksı önerdiklerini okudum. Yine de size sormak istedim. Sizin bahsettiğiniz gibi 50*50 ebadından büyük ki saksılara aynı anda 2 adet clematis ekebilirmiyim? İnşallah yasatabilirim. Şu an saksı değişim şokunu hiç hesaba katmadıgımı fark ettım çünkü
Ve bugün denk geldiğim bir siteden,saksıda yetişmiş clematis resimleri de ekleyeyim.