Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Emine Akman
Siz olmasanız sevgili Jezebel,bu sayfa boynu bükük kalır,her gün bır resımle günümü aydınlatıyorsunuz,çok tesekkürler.
İlk paylaştıgınız resımdeki mor,ortası hafif beyaz clematisin cinsi colbrust mı acaba?
Bır de sanırım siz bazı clematislerinizi saksıda yetistırıyorsunuz. Saksı boyutu nedır acaba,boyu-eni kaç cm mesela. Fıkır olması acısından soruyorum. Baslıktakı cogu mesajı okumama ragmen tam olarak anlayamadıgım seyler var, mesela:
Clematıslerın çiçekli kalma süreleri ne kadar? Büyüme hızları türlerıne göre degısıyormu? Bazı yabancı sıtelerde clematısı ekın ve 6 yıl unutun yazıyor. Nasıl söylesem.... üyelerden sevgili Sudenur hanım'ın bahcesınde 1 clematis resmi görmüştüm. 2013 ylındaki resminde minik bir dal,sonraki yıl ele gelmiş azıcık ama 3 sene sonraki hali, aynen yabancı sayfalarda gördüğümüz,hayran oldugumuz o dolgun görünüm.....Tabi bu noktada hiç hastalanıp,sezon ortası budanmadıklarını varsayarak konusursak clematislerin büyüme hızını merak edıyorum.... Çok sordum,yanıtlarsanız cok mutlu olurum.
|
Sevgili Emine hanım, benim Clematislerin birçoğunu Avrupa çiçekçilikten aldığım için
buradan alındıklarını düşünerek isimlerini anca tahmin edebiliyorum, aldığımda üstlerinde isim yazmıyordu,
https://www.clematis-westphal.de/sho...de/index-8.htm
Böyle olunca isimler sıraya göre
Clematis viticella 'Minuet'
Clematis william Kennett
Clematis Princess Diana
Clematis Nubia
Clematis Princess Kate.
Clematis bakıyorum, ancak kesinlikle kendimi bu konuda otorite saymıyorum. Sadece keyif için.
Clematislerimin 5 tanesi toprakta diğerleri saksıda.
3 bitkim görece yeni oldukları için bulundukları saksılarda iklime alışmalarını bekliyorum.
Kuzeyden gelen bitkiler iklim şokunun üstüne bir de saksı değişimini atlatamayıp ölüyorlar.
Şu an küçük saksıda olan onlar.
Geri kalan hepsı 50x50 cm derin saksılarda, seramik veya plastik.
Kabaca 70 litre sanırım.
Tüm Clematisler, başlarına olumsuz bir şey gelmezse yaşlandıkca güçlenir ve serpilirler.
Benimkiler pek tablolardaki gibi coşkulu olmuyorlar, burası İzmir.
Daha kuzey yerleşimlerde daha iyi gelişebildiklerine eminim.
Pazartesinin yorgunluğu ile atladığım bir şey varsa sonra yanıtlarım.
İyi akşamlar.