View Single Post
Eski 24-06-2019, 15:31   #3836
Emine Akman
Ağaç Dostu

Emine Akman's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Biraz Clematis edinmenin güzel tarafı herhangi bir gün bahçeye terasa çıkınca 3-4 tanesi hep açmış oluyor.
Kuş sesi , arı vızıltısı sizi rahatsız etmiyorsa o da çok oluyor.
Eklenti 695631

Eklenti 695632

Eklenti 695633

Eklenti 695634

Eklenti 695635

Ekolojik olarak görevimiz aslında arıları korumak, bal için değil tabi ki

Arılar tozlaşma yapmazsa insan neslinin var olamayacağı için.
Siz olmasanız sevgili Jezebel,bu sayfa boynu bükük kalır,her gün bır resımle günümü aydınlatıyorsunuz,çok tesekkürler.

İlk paylaştıgınız resımdeki mor,ortası hafif beyaz clematisin cinsi colbrust mı acaba?

Bır de sanırım siz bazı clematislerinizi saksıda yetistırıyorsunuz. Saksı boyutu nedır acaba,boyu-eni kaç cm mesela. Fıkır olması acısından soruyorum. Baslıktakı cogu mesajı okumama ragmen tam olarak anlayamadıgım seyler var, mesela:

Clematıslerın çiçekli kalma süreleri ne kadar? Büyüme hızları türlerıne göre degısıyormu? Bazı yabancı sıtelerde clematısı ekın ve 6 yıl unutun yazıyor. Nasıl söylesem.... üyelerden sevgili Sudenur hanım'ın bahcesınde 1 clematis resmi görmüştüm. 2013 ylındaki resminde minik bir dal,sonraki yıl ele gelmiş azıcık ama 3 sene sonraki hali, aynen yabancı sayfalarda gördüğümüz,hayran oldugumuz o dolgun görünüm.....Tabi bu noktada hiç hastalanıp,sezon ortası budanmadıklarını varsayarak konusursak clematislerin büyüme hızını merak edıyorum.... Çok sordum,yanıtlarsanız cok mutlu olurum.

Emine Akman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön