View Single Post
Eski 21-06-2019, 13:16   #727
g.c.
Ağaç Dostu

g.c.'s Avatar

Giriş Tarihi: 18-05-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Simsek Mesajı Göster
Merhaba bende bir heyecan olsun diye girdim bu işe. Nereden başlıyacağımı bilmediğim için migroslarda satılan hazır saksı içine bir tek sulaması kalan salatalık donates fesleğenden aldım. Fesleğenler büyüdü o saksıda idare eder galiba . Ama salatalıklar 6 tanesi çıktı. Kocamanlar bu saksı belli ki yetmez . En az 5 litrelik saksıya ekin yazıyor kutuda. Hepsini ayrı ayrı 5 litreye mi ekeceğim? Ve en büyük sorum toprak ne kullanmam gerekiyor. Bir sürü farklı bilgi var bayağı bir kafam karıştı.

Salatalık fidesi için 30 cm derinlikli 4 delikli saksılar ideal ortamı sunuyor.

Toprak olarak;

3/1 Bahçe Toprağı
3/1 Ahır gübresi
3/1 Perlit vb. süzek olup toprağın sıkmamasını sağlayacak ürün kullanabilirsiniz.

Bahçe toprağı yerine hazır satılan steril çiçek toprağı kullanılabilir. Ahır gübresi yerine kompost varsa alternatif olabilir. vs vs. ama temel oranlar 3te1 toprak 3te1 karbon içerikli destek, 3te1 de toprak düzenleyici malzeme olarak belirleyip size en kolay temin edilebilecek malzemelerle karışımı oluşturabilirsiniz.

Bununla birlikte saksının üst yüzeyini malç örtüsü ile örtebilir, haftada 1 sıvı gübre ile bitkinizi destekleyebilirsiniz. Sorun ve sıkıntı yaşadığınızda ilgili salatalık başlığında yardım isteyebilirsiniz.

g.c. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön