View Single Post
Eski 19-06-2019, 00:41   #53
bluemercan
Ağaç Dostu

bluemercan's Avatar

Giriş Tarihi: 25-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi extant Mesajı Göster
gitti gidiyorda bluemercan diye bir firmadan 5 tane tohuma 11 tl verip aldım hiçbiri çimlenmedi adama yazdım bana leyleklerin havasında yok ben yetiştirdimde bilmeme ne nameleri yaptı onun için her yerden tohum alınmaz arkadaşlar
Yaklaşık 5 yıldır bu ağacı yetiştiren, her şeyini bilen ve meyvesini yiyen biri olarak öncelikle yazıyorum. Tamarillo çok ince tohuma sahip olduğundan çimlenme doğru ortamda ve şartlarda yapılmadığında çimlenme oranını düşüktür. Öncelikle yüzeysel ekilir üzerine çok incecik torf konur. Ayrıca üzeri kapalı bir kapta çimlendirme yapılır ve nemi korunur. Nem olduğu sürece sürekli ıslatma yapılmaz. Sık sık ıslatılırsa bu sefer de çürür. Bunlar önemli ayrıntılar. Elimdekiler kendi meyvemin taze tohumları. Bundan daha iyi çimlenen tohum bulamazsınız. Çimlenme koşullarına dikkat edip çimlendirildiğinde ancak oran %70-80i buluyor. Öyle 5 tohum ektim çıkmadı diyip her yerden tohum alınmaz diye ithamda bulunmanız yanlış bir konuşma tarzı. Yetiştirdiğim fidanları da görebilirsiniz bu fidanlar bu tohumlardan çimlenmekte. GökhanAyhan adlı üyemizin Tamarillo ağacı benim verdiğim fidandır ve 2 yıldır meyve almaktadır.

bluemercan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön