Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kızıl ağaç
...........
|
Merhaba,
Neden profosyonel ve amatör kelimelerine takıldınız anlamadım ama farkı kendimce açıklayayım. Ben üniversitede öğretim görevlisiyim vede şişecamda çalışıyorum. Fırsat buldukça etkinlikleri organize ediyorum ve bu yaklaşık 15 yıldır sürüyor. Çoruhta rafting kaçkarlarda dağcılık. Amatör ve profosyonelce dedim
Profosyonelce olan şudur organizasyon malzeme kalitesi planlama disiplin vs. Biz talep olsada rehber kullanmayız yani etkinlik düzenlemeyiz. Çünkü ben araca bindiğim zaman en az yuzde doksanını tanırım.her fırstta eğleniriz güzel vakit geçiririz bunları para kazanma hırsı ile yapmadığımız olayın kendisini sevdiğimiz için amatör dedim. Ama pek çok acentadan dah iyi araştırmacı olduğumu soyleyebilirim. Buda profosyonel tarafımız. Zaten o sebeple gelen arkadşlarımız devamlılık arzediyor.
Amatör olan ise iletişim, turu satış ,sohbet ,kişi memnuniyeti,samimiyet vs. Siz hiç 2 kişiye 10 günlük karadeniz turu düzenleyen profosyonel ticari acenta gördünüzmü. 3 kişiye batı karadeniz safranbolu Amasya turu düzenleyen firma gördünüzmü.
Siz hiç kampında ateşte döner çeviren cağ kebap yapan ticari bir acenta veya patronu gördünüzmü
Bizim kataloğumuz broşürümüz gazete ilanımız yoktur. Biz etkinlik bittikten sonra kişilerin yüzüne bakarız ruh hali nasıl. Siz etkinliğe katılan insanların nerdeyse her hafta birisinin evinde toplandığını ve 50-60 kişi olduklarını gördünüzmü arkadaşlarınızla toplanmaktan bahsetmiyorum tüm gruptan bahsediyorum
Biz komisyon derdinde değiliz. 3 lira fazla olsun ama arkadaşlar mutlu olsun. bu yanımız amatör mutlu olacak yeri materyali bulurken ararken karar verirken profosyonel. ****** etkinlikten parada kazanıyoruz zararda ediyoruz. Ama kazanmayacağız diye tur iptal etmeyiz. Zarar edersek kendimizi kasmayız. Neyse yazacak çok şey var ayrıca sosyal yardım grubu gibi açtığımı z kütüphane giydirdiğimiz çocuk diktiğimiz ağaç vs. cabası.
Sonuç olarak Aybalanın dediği gibi bu benim etkinliğim ve buradan arkadaşlara duyurdum. Ama ağaçlar grubu ilede ortak etkinlik olabilir. Veya onların düşündüğü bir etkinliğe kişisel desteğimi vereceğimi belirtmiştim. Bu malzemede olabileceği gibi cadır , mat bilgi ne olursa.
Sonuç olarak fark kalitede. Sizide misafirimi,z olarak ağırlamaktan mutlu oluruz.
Saygılar
Fahri Yardımcı