View Single Post
Eski 28-09-2007, 11:59   #1
yuruyen_bulut
Ağaç Dostu

yuruyen_bulut's Avatar

Giriş Tarihi: 31-10-2006
"Ağaçların" Kağıtların Çöpe Atılmasına Göz Yuman Kuruluşlar!

Arkadaşlar merhabalar.Sizlere çalıştığım fabrikada çöpe giden kağıtlarla ilgili bilgi vermek istiyorum ve fikir almam da gerekiyor sizlerden...Wah-doe

Polatlı-Ankara Karayolu 55. km 'de eski adıyla Hema Dişli (AÇA OTOMOTİV) çalışmaktayım.
Fabrikada kağıtlar çöpe gitmesin diye bunları ayırıp belirli bir kotada AÇEV ya da TEMA kurluşları gelip alıyordu önceden.Ama şimdi 50 kg sınırı aşmamıza rağmen bu kağıtları artık almıyorlar! Nedeni ise basitçe söylüyorum para,maliyeti kurtarmıyormuş.Bakınız ağaç dostları bu kuruluşlar bizlerin sayesinde ayakta dururken amaçları da şu değil mi
(erozyonla mücadele , kırsal kesim bölgeleri ağaçlandırma,ağaç kesimlerinin önüne geçmek için güç oluşturma...vvvsss...) şimdi Ankara'nın tüm bölgelerine büro açıyorlar ve temsilcileri sadece oturuyor koltuklarında.Bir çok defa bu kuruluşlarla görüştük gelip alın yoksa çöpe atılacak ama yok almıyorlar ve 200 kg yakın düşünün artık kaç ağaç kesimine denk geliyor çöpe gitti. O kadar bağış yapılıyor ve bizlere yüzeyden çok iyi bir kuruluş olarak gözüküyor ama o kadar kağıt çöpe atılmasına müsade edip nasıl vicdani rahattalar bunu anlamış değilim.
Ve aldığım bir çok haberle de TEMA bir kaç bölge belirleyip Türkiyede ağaç dikimi basın yayınla ulaştırıyor örnek; AYAŞ BÖLGESİ AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMASI.POLATLI KÖYLERİ VS...Ve şu an o bölgede dikilen ağaçlar malesef ki bakımsızlıktan yok olmuştur.Yaptıkları sadece bebeği doğur,bırak bebek kendinden yaşar misali...!

Asıl vurgulamak istediğim bu fabrikada atık kağıtlarımız çöpe gitmesini istemiyorum ve vicdanım kurtarmıyor bunu düşünmeye!İdari işlerimiz görüşmesine rağmen kuruluşlar kaçtı!!Peki biz Ağaç Ailesi olarak ne yapabiliriz arkadaşlarYazık değil mi bu kadar atıkların çöpe gitmesineBen neden dilencilere para vermiyorum da gidip bu kurluşlara veriyorum artık!Dediğim gibi bir yerde belirtmiştim meşe bağışı konulu ve artık meşeleri kendim sokakta topluyorum ve Dağ Tırmanışlarında kendim ekiyorum.!Meşelerin bağışlarını alıp tohumları serpiyorlar sadece!!ki ekimi ile bilgilerde bulunuyordu ve meşe konulu başlığımızda çelişkiyi sizlere açıklamıştım.

Bu konuda sizlerden gerekli bilgiyi almak istiyorum arkadaşlar.Yazık o kadar ağaç kesimine bari 10 tanesini biz kurtaralım.İdari işlerle bu atıkları görüştüm ve ilgilenilmesi durumunda kağıt görevinide ben yapmak istediğimi belirttim.
Çöpe giden kağıtları nasıl kurtarabiliriz

yuruyen_bulut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön