Bahçenin bulunduğu şehir : Kırşehir
Bahçenin büyüklüğü : Yaklaşık olarak 400 m2
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk
vb koşulları : Bu özellikleri hakkında çok fazla bilgim yok kılıçözü ırmağı yakınında tuzlu değil dinlenmiş yumuşak toprak, sazak yeli dedikleri bir rüzgarı var en sıcak günlerde bile hafif bir esinti mevcut.
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : Kırşehir merkez 7a olarak biliyorum
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama
vb) :
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : Uzun yıllar boş olarak durmuş
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? :Bahçeyi yeni aldık.
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Hayır profesyonel yardım almadık, her şeyi kendimiz planladık.
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz :Hayır
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel):Kendimiz yapmayı planlıyoruz
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz
vb.) nelerdir?: Henüz hiçbir şey yok evin bir kenarını sebze alanı olarak ayırmayı düşünüyoruz.
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? : Bahçenin kendisi eşimin ve benim ayrı ayrı çocukluğumuzdan beri hayalimizdi.
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : Yeni birkaç fidan diktik tutup tutmadıklarını bilmiyoruz. Ama nihayetinde erik, kayısı, vişne, kiraz, ayva olacak. Başka bir şeyler ekler miyiz biliyorum
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? :Çok uzun bir listem var elimde ama hem nelerin iyi olacağını bilmiyorum hem de çok karışık bir bahçe olmasını istemiyorum. Olmazsa olmaz hanımeli, gül (özellikle sarmaşık), lavanta, Amerikan sarmaşığı, sebzeler;domates, biber, salatalık, maydonoz
Varsa çok özel bir bitkinizin adı? : Henüz yok
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? :Yapmayı düşünüyorum
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : damla sulama kuracağız
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? : damla sulama yapmayı düşünüyoruz
Toprak özellikleri :Uzun süre kullanılmamış yakınından geçen eski dere yatağı sebebiyle zengin bir toprak analiz yaptırmadık.
Kompost yapıyor musunuz? :Şimdilik yapmayacağım önce bahçeyi bir tanımak istiyorum
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? :Çok fazla düşünmeden hemen 8-10 fidan diktik birkısmı tutmadı diğerlerinin de galiba yerini değiştireceğiz
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? :Hayır
Bahçeniz organik mi? :Sanırım evet
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? :Henüz yok.
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? :Şu anda bilmiyorum, ama bugün sabah gördüğümüz bir böceğe eşim patates böceği dedi.
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? : damlama kurulacak
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? :Bahçenin biraz ilerisinde ırmak ve ırmağın karşı tarafında dağ var. Sazak yeli olur diyorlar soğuk alır mı bilmiyorum
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? :Bahçeyi almışız
Tetanoz aşısı oldunuz mu? :Evet