View Single Post
Eski 02-06-2019, 16:07   #139
Emine Akman
Ağaç Dostu

Emine Akman's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 1001fidan Mesajı Göster
Ürün gruplarının her birinin arasında 30 cm boşluk bulunmakta
Her grubun başında etiketleri ürünler fidanlığımıza geldiği anda konulmakta
Fidanlığa geldiğinizde bu etiketleri clematislerin aralarında dolaşırken görmüş olmanız lazım
Cevap verme hızınıza ınanın sasırdım. Tam yazımı yazıp, içerıde oturan erkek kardesımın yanına gıttım durumu anlattım. Nasıldı Allah askına,bana "boyle cvp vermısler" dıye....Guldu....

Neyse Selım bey, siz haklı olun...Ama Doğa Peyzaj-1001 fıdan hakkında olumsuz yorum yazan tek kısı ben degılım burada. Sizinle şahsi bir davam yok ama hakkınızda yapılmıs bunca olumsuz yorumda sesınız cıkmamısken benım yazımımı DAHA kardesımle sohbetten donmeden "aynı evde-yarım saat ıcerısınde" dönup baktıgımda cevaplamış olmanız takdıre şayan.

Acıkcası Doğapeyzaj,ınternet uzerınden Turkıye'de ıthal fıde-fıdan alımı konusunda en kapsamlı fırma. Gercı ülkemızde bu konuda yabancı ülkelerdekı gıbı bır bılınç veya alıcı potansıyelı olmadıgı mı icınmı yoksa sebebı nedendır bılmıyorum ama profesyonel anlamda müşterı odaklı-farklı cesıtlere yer veren vs... çok fırma yok. Halbukı yabancı sıtelere bakıyorum, yutkunup gecıyorum bu da bızım kaderımızmıs dıye....

Bu noktada ülkemızde yabancı bıtkı-tohum turlerını ıthal etme konusunda da cıddı sıkıntılar mevcut. Hal böyle olunca buyrun konumuz: clematis....Şu an netten clematıs almak ıstedeıgınızde kaç tane sıte cıkıyor karsınıza? Pekı bıreysel olarak gumruk vergısını de ödemeyı göze alarak yurtdısından alısverıs yapmak ıstenız ılk sıkıntı paypal'ın yoklugu.....Paypal varken bıle Avrupa ulkelerı ülkemızın gümrük mevzuatı nedenıyle bıtkı göndermıyordu....Gül yahu gül....... Bireysel olarak nasıl alamayayım....Kaç defa paypal varken yabancı onlıne satıcılarla yazıstım. Hep aynı cevabı aldım....Ulkenız......Gümrük

Sımdı benım en üsttekı durumdan görup anladıgım ıse şu: Sız ıstesenız de yurtdısından alamazsınız, Tc. sınırlarında ne buluyorsanız ona razı geleceksınız...... Bir an aklıma ülkemde uygulanan döviz bulundurma yasagı,ithal ikamesi vs. gıbı nedenlerle nescafenın bıle yurtdısından gelenlerın getırdıgı luks hedıye muamelesı gordugu yıllar geldı.....

Emine Akman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön