View Single Post
Eski 01-06-2019, 12:43   #1010
redcoraldiver
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-05-2019
4 mevsim rulo cimdeki sararmalar hakkinda

Merhaba,

Ayvalik'taki yazlik evimin bahcesine 4 mevsim rulo cim yaptik yaklasik 2 ay once. Doseme bitince uzerine 12-12-12 gubre atti. Bir de kisin atilacakmis bu gubre. Ilk zamanlar oldukca guzellerdi. Simdi bazi yerlerde cok hafif kararma ve sararmalar oluyor. Yapan kisi kararmalarin yetersiz sulamadan olabilecegini, oralara biraz daha fazla sulama yapmam gerektigini soyledi. Son 1 haftadir cimlerin eski keyfi yok ama cok da kotu degiller.

Ayvalik, nemli ama yazin bir o kadar da sicak. Dolayisiyla ben de aksam yani gunes batmaya baslarken sulamaya basliyorum. Bahcevan oyle yapilmasi gerektigini soyledi cunku. Ama bahce 120 metrekare. Otomatik sulama yaptik ama bahce tamamen kare ya da diktortgen degil. Bazi yerler dar, bazi yerler genis. Hal boyle olunca, sulama yetersiz, eksik kaliyor bazi yerlerde. Ben de cozumu eski usul fiskiye + hortumla yapmaya basladim. Ama bu islem yaklasik 4-5 saatimi aliyor. Gece 1 gibi ancak bitiyor.

Simdi; sorularim soyle :

1. Bu kararma ve sararmalarin onune nasil gecebilirim?
2. Sulama; gercekten sabah erken mi yapilmali? Oyle olursa ogleye dogru baslayan sicaklar, suyu buharlastirmaz mi?
3. Rulo cimlerin oldugu 3 yer neredeyse mukemmele yakin. Ama 2 taraf var ki, keyfimi kaciriyor bu saramalar ve kararmalardan dolayi. Biograss'in ANI ETKILI YESILLENDIRICI GUBRESI'ni bundan onceki Uganda cimlerime uygulardim. Gercekten etkiliydi. Acaba sararan yerlere cok az miktar doksem ise yarar mi? Sararma yogun degil cok cok hafif. Ama gozume takiliyor iste.
4. Bir de son 1 haftadir cimlerin arasindan minik mantarlar cikiyor. Ne yapmam gerek ve neden olur?

Simdiden tesekkurler...

Not : Fotograf yukleyemiyorum. 30 dakika oldu hala hareket yok. Gece laptoptan deneyecegim... Deniyorum olmuyor. Acaba bir siteye yuklsem, URL paylassam. Ama hangi siteden yapabilirim, bilmiyorum... Yardimci olacak arkadaslar varsa, mesaj yazabilir mi?

Düzenleyen redcoraldiver : 01-06-2019 saat 21:38
redcoraldiver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön