View Single Post
Eski 26-05-2019, 08:32   #14
Fatih_Soydemir
Ağaç Dostu

Fatih_Soydemir's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mustafa.kaya Mesajı Göster

Tecrübelerinizi aktardığınız için çok teşekkürler ve yazmak için harcadığın zaman içinse ayrıca. Şunları danışmak isterim; domates, kabak, patlıcan, hıyar, fidelerim var, her fide için 23lt lik saksılar düşünüyorum, sanırım biraz büyük emin değilim.

* 23lt lik her saksı için kaç gr **** kaşık toz gübre katmalıyım saksı toprağıma ? ( Buna göre alacağım gübreyi miktarını hesaplayacağım )

* Sıvı gübreyi de kullanmama gerek var mı ? ( Sizin yönteminizde olabilir tabi )

* Saksı toprağına karıştırmadan, toprak üzerine serperekde kullanabilir miyim ? ( Bunun periyodik aralığı hakkında bir fikrim yok aslında )

Geç cevapladığım için kusura bakmayın lütfen, uzaklaştım biraz, tekrar teşekkürler ( :
23 lt çok abartı değil ben 40 lt kullanıyorum türüne göre domatesin 2 ya da 4 kök dikildiğinde ancak yetiyor. Tam bodur türlerde 6 kök dahi olsa sorun olmaz sadece çok sıkışık olur. Sırık tip 2 köke yetmeyebilir 23 LT. Fideyi toprağa dikmeden önce dikmek için açtığınız çukura 1 yemek kaşığı toz yarasa gübresi koyun üstüne fideyi oturtup toprak ile örtün. Amacı ne derseniz bitkinin köklenmesini ve şaşırtmadan sonra bitkinin hızlıca toparlanmasını sağlama için. Yarasa gübresinde tuzluluk durumu ve bitki yakma durumu söz konusu değildir. 23 lt toprak için büyük kupa değil ama normal su bardağı ile 2 tane atıp harmanlamanız yeterlidir. sıvısını kendiniz yarapak yapraktan uygulama yaparsanız bitkinin yaprakları Hastalığa karşı direnç kazanır dışkıda bulanan hormon ve koku nedeni ile çoğu haşere uzak durur bitkiden. Kokusu kuruduktan sonra bizim algılayabileceğimiz bir koku değil ama böcekler kuşlar algılayabiliyor.

Fatih_Soydemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön