Merhaba, 1,5yıllık 5 tane kurdele çiçeğim var. Çok küçüklerdi ilk aldıklarımda. Şimdi maşaallah çok geliştiler. Bu yıl dal verip çiçek de açtılar.
Saksılar içerde, yerde. Balkonum çok rüzgarlı. Bütün saksılarda çıkan dallar balkon kapısına doğru yöneldi, hatta kökleri bile, nerdeyse an yatacak. Güneş ışığı hiç eksik olmuyor aslında içerde, yine de böyle bir eğilimleri var.
Asıl sorun şu: Yerde uzayan dalları diğer çiçeklerin saksısına doğru uzattım, yere değen yaprak uçları karardı çünkü. Bu sabah yeni çıkan dalın da karardığını gördün, dokunduğumda çıt diye kırılıverdi.
Kurdele çiçeklerini yükseğe mi almam gerekiyor? Dallar bu hızla uzarsa sorun olacak gibi. Uçlarından budasam yanlardan verir mi, ( sürekli tek dal boyuna giden telgraf çiçeğimi öyle yaptım, yanlardan fışkırdı), yoksa kışı mı beklemeliyim? Kararmanın sebebi ne olabilir? Küçük sinekler için bulaşık suyu sıkmıştım her tarafa, o zarar vermiş olabilir mi? Yanlarındaki diğer çiçeklerde de kararma var. Salgın var galiba. Ne yapayım, güzel de çiçek açmışlardı hepsi.
|