View Single Post
Eski 24-05-2019, 16:03   #1005
Tkolaytk
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-05-2019
[quote=Styric;1569028]Merhaba, sizin kafanız çok karışmış. Herkesin bir bildiği olduğu için herkes kendince tavsiyelerde bulunur.

Ben Konya'da ikamet ediyorum 2 yıldan fazladır 500 m2 çim alan ile ilgileniyorum. Burada edindiğim deneyimleri aktarmaya çalışayım.

Hydroxy bende kullanıyorum. Litreye 2 ml gelecek şekilde hazırlamanız gerekiyor karışımı. Eldiven giyin teninize yüzünüze temas etmesin. Özellikle saf halde ciddi seviyede canınız yanar.

Hydroxy dezenfektanından 2 gün sonra aktif maddesi 200 g/l Azoxystrobin + 125 g/l Difenoconazole içerikli ilaçlar tavsiye edicem. Quadris Maxx var bu iki maddeyi barındıran ama biraz pahalıdır lakin çok kalitelidir. Ucuz olsun derseniz. Tarım marketlere giderseniz 250 g/l Azoxystrobin içerikli ilaç isteyin ucuzunu verirler agromek sunset marka vs. Önemli olan içerik. Sizin konum durumu bilemiyorum ama ben hastalık var yok. 30 litre pompama 20-25 ml atıp püskürtüyorum çimlerime ayda bir veya 45 günde bir.

Hastalık bir bitkiye, gübre veya organik madde veya inorganik madde vermek yanlış olur. Öncelikle hastalıkdan arındırın. Daha sonrasında 20-20-20 bir gübre verin daha sonra mikro element karışımlı 5-6 elementi içeren gübrelerde takviye verin. Bunlarla toparlarsınız zaten. Lüks kaçmaz derseniz biraz potasyum humat verirsiniz miss gibim olur.

Kısadan özet geçersek dezenfektan ile ilaçlayın akşam ve rüzgar olmasın, 4 saat yağmur yağmaması lazım. 2 gün su vermeden bekleyin. 2. gün akşamı tavsiye ettiğim ilaçları mantar ilaçlarını uygulayın.

Aradan tekrar 2 gün beklenecek ama bu sefer 2. günün sabah 6-7 gibi sulaması yapılacak umarım zaman ayarlı sulayıcınız vardır.

Daha sonrada sulama tankınız vs var mı bilmiyorum ama

https://gubretasbahcem.com.tr/202020-5-kg
https://gubretasbahcem.com.tr/combi-plus-1-kg

ben olsam bunları kullanırdım

Ayrintili bilginicin tesekkur ederim

Birde benim aldigim ilaclarda mantar ilaci yokmu??

Hydrocx dezenfektan mantar ilaci
Accurate koruma
Biosprint gubre diye biliyorum

Tkolaytk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön