Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tkolaytk
|
Merhaba, sizin kafanız çok karışmış. Herkesin bir bildiği olduğu için herkes kendince tavsiyelerde bulunur.
Ben Konya'da ikamet ediyorum 2 yıldan fazladır 500 m2 çim alan ile ilgileniyorum. Burada edindiğim deneyimleri aktarmaya çalışayım.
Hydroxy bende kullanıyorum. Litreye 2 ml gelecek şekilde hazırlamanız gerekiyor karışımı. Eldiven giyin teninize yüzünüze temas etmesin. Özellikle saf halde ciddi seviyede canınız yanar.
Hydroxy dezenfektanından 2 gün sonra aktif maddesi 200 g/l Azoxystrobin + 125 g/l Difenoconazole içerikli ilaçlar tavsiye edicem. Quadris Maxx var bu iki maddeyi barındıran ama biraz pahalıdır lakin çok kalitelidir. Ucuz olsun derseniz. Tarım marketlere giderseniz 250 g/l Azoxystrobin içerikli ilaç isteyin ucuzunu verirler agromek sunset marka vs. Önemli olan içerik. Sizin konum durumu bilemiyorum ama ben hastalık var yok. 30 litre pompama 20-25 ml atıp püskürtüyorum çimlerime ayda bir veya 45 günde bir.
Hastalık bir bitkiye, gübre veya organik madde veya inorganik madde vermek yanlış olur. Öncelikle hastalıkdan arındırın. Daha sonrasında 20-20-20 bir gübre verin daha sonra mikro element karışımlı 5-6 elementi içeren gübrelerde takviye verin. Bunlarla toparlarsınız zaten. Lüks kaçmaz derseniz biraz potasyum humat verirsiniz miss gibim olur.
Kısadan özet geçersek dezenfektan ile ilaçlayın akşam ve rüzgar olmasın, 4 saat yağmur yağmaması lazım. 2 gün su vermeden bekleyin. 2. gün akşamı tavsiye ettiğim ilaçları mantar ilaçlarını uygulayın.
Aradan tekrar 2 gün beklenecek ama bu sefer 2. günün sabah 6-7 gibi sulaması yapılacak umarım zaman ayarlı sulayıcınız vardır.
Daha sonrada sulama tankınız vs var mı bilmiyorum ama
https://gubretasbahcem.com.tr/202020-5-kg
https://gubretasbahcem.com.tr/combi-plus-1-kg
ben olsam bunları kullanırdım gübre olarak. Kolay gelsin.