DERS NOTLARINDAN SEÇMELER: (Arada ilaveler yapayım, farklı konular oldukları için hepsini ilgili yerlere aktaramam, ilgi çeker, faydası olursa daha sonra ayrı bir yere aktarabiliriz, en azından burada toplu bir şekilde dursun bakalım)
MEYVECİLİKTE SEYRELTME:
Elma, armut, kayısı, şeftali, erik gibi meyve türlerinde ağaçlarda açan çiçeklerin % 10 - 20 sinin meyveye dönüşmesi ekonomik bir ürün için çoğunlukla yeterli görülmektedir. Elle seyreltmede meyveler arasında belirli aralık kalacak şekilde (5-40 cm arası) veya meyve başına düşen yaprak sayısı (20-60 yaprak arası) ya da hüzmelerde 2-3 meyve olacak şekilde, gelişimi geri kalmış küçük meyveler koparılarak seyreltme yapılır. Bazı istisnalar olmakla birlikte elle seyreltmenin haziran dökümünden sonra yapılması önerilir. Ayrıca kimyasal yolla veya mekanik yolla (titreşim) seyreltme de mevcut.
HASAT KRİTERLERİ:

*SÇKM (Suda çözünebilir kuru madde miktarı)
MEYVE ve SEBZELERDE MUHAFAZA KOŞULLARI

Meyve ve sebzelerde solunum hızı ne kadar fazla olursa bozulma o kadar hızlı gerçekleşiyor.
EKİM NÖBETİ UYGULAMALARI: