Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi abk
Sayın TCM, sizin bahçe çalışmalarına bakınca kendi bahçem oyuncak gibi geldi bana... Almış olduğunuz solucan gübresi ucuz geldi bana. İnternette fiyatlara bakmıştım, çok daha yüksek diye hatırlıyorum. Hilmi Tutar amca tesisi sattığı için mi böyle?
|
Bölgemizde solucan işini yapan bir kaç kişi var, bu genç arkadaş sanırım en kapsamlı yapanı, elinde gübre içeriğinin sonuçları da vardı. Tabi ne derece doğru bilemeyiz. Yazı 2 tl. diyordu, ben alırken 2.5 dedi, 'zam gelmiş herhalde' deyince 'şimdi de 2 olsun' dedi, ben de 20 kg. civarı almayı düşünüyordum, tamamını bundan kullanayım deyip 100 kilo aldım, deneyelim bakalım. Facebook üzerinden tesisi satacağını duyurunca üzüldüm tabi. İnsanları alışkanlıklarından vazgeçirmek zor. Alışılmış fenni gübrelere..
Ben kimi bakliyatları direk solucan gübrelerinin içine koydum da acaba sorun olur mu aklım orada.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi
Büyük cesaret. Onca alan ile uğraşılacak yani. 
Nasıl olsa "çalışanlar dinç" denmiş gibi  Allah kolaylık versin.
Başıma geleni aktarayım bu arada. Fideleri diktiniz ya ? Damlama aralıkları denk gelmeyince ne olacak ? Çapalayarak ark yolu mühendisliği gerekiyor.
Bereketli olsun.
|
O kadar da büyük değil be ya..

evi, çiçekleri vs. çıkarınca 700 m.kare civarı yer kalıyor. Damlama borusu 20 cm. lik aralıklı ve kendinden delikli, denk gelmese de sorun olacağını sanmıyorum.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi g.c.
Aman hocam bu zamanda karın tokluğuna çalışan elemanları bulmuşsunuz, çekiverin nazlarını. Yoksa en basit gibi görünen bir iş bile uzayıp saatlerce gidiyor. Çapanız çok iyi iş çıkarmış, keşkee benim olsa 
|
Elemanlardan çektiğimi bilseniz.. Kayınpeder baktım karpuz tohumu getirmiş, yazın yemiş, çok büyükmüş, çok tatlıymış, onun çekirdeklerini almış. Baba hibrittir o uğraşma boşuna dediysem de 'olsun, deneriz' dedi..

Küreği kaldırdım tam kafaya yerleştirecem, hanımla göz göze geldik, şahit varken olmayacak bu iş deyip bıraktım. Dün gece bendeki karpuz çekirdeklerini suya koydum, akşam üzeri onun ektiği yere kendi çekirdeklerimi de yerleştirip o noktalara birer çubuk batıracam, onun tohumları çimlenirse söküp alıcam topraktan.. Çok fenayım bu sıralar ..